ΓΥΝΑΙΚΑ

Καλοκαίρι 2019: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για ένα τέλειο, ασφαλές μαύρισμα

Καλοκαίρι 2019: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για ένα τέλειο, ασφαλές μαύρισμα
Τι πρέπει να προσέξετε
EUROKINISSI

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές και όλες έχουμε αρχίσει να προετοιμαζόμαστε για τις πρώτες μας εξορμήσεις στις παραλίες.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, όλες θέλουμε να αποκτήσουμε ένα όμορφο, ομοιόμορφο μαύρισμα. Πρέπει όμως να το κάνουμε με ασφάλεια.

Παρακάτω, λοιπόν, θα μάθετε πώς μπορείτε να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου και φυσικά, να ανακαλύψετε τα αντιηλιακά στα οποία αξίζει να επενδύσετε.

Πάντα αντιηλιακό

Πριν τις διακοπές σας ή τις αποδράσεις σας στις παραλίες είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε καταλλήλως. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να φροντίσετε να έχετε μαζί σας τα κατάλληλα αντηλιακά προσώπου και σώματος. Εξίσου σημαντικό είναι όμως, το να θυμάστε να φοράτε σε καθημερινό επίπεδο προϊόντα που μπορούν να σας προστατέψουν από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.

Βρείτε αντηλιακά προσώπου με χρώμα που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σας -και φυσικά μία αντηλιακή κρέμα με χρώμα για το σώμα- και βεβαιωθείτε πως θα είστε «καλυμμένες» από τις UVA και τις UVB στον δρόμο προς το γραφείο ή στις βόλτες σας στην πόλη.

Πώς θα διαλέξετε αντιηλιακό

Σύμφωνα με μελέτες, η πλειονότητα των παραθεριστών δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του αντιηλιακού. Οι περισσότερες από εμάς συγχέουμε την παρουσία των ακτινών UV με την ηλιοφάνεια. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι οι ακτίνες UV μπορούν να διαπερνούν -και να αντανακλώνται- σε πολλά είδη επιφανειών, από τα σύννεφα μέχρι το γυαλί, γεγονός που καθιστά το SPF απαραίτητο ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι το ότι οι ακτίνες UVA και UVB, δεν επηρεάζουν την επιδερμίδα σας με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα, οι UVA έχουν την ικανότητα να διεισδύουν βαθύτερα στην επιδερμίδα. Για την ακρίβεια, το 80% των συγκεκριμένων ακτινών φτάνουν μέχρι τη στοιβάδα του δέρματος κάτω από το δέρμα. Το γεγονός αυτό τις καθιστά υπεύθυνες για το μεγαλύτερο μέρος της αποτρέψιμης φωτογήρανσης, καθώς και για το 35% των διάφορων τύπων καρκίνου του δέρματος!

Επίσης, οι ακτίνες UVB -εκείνες που σχετίζονται με το μαύρισμα- βρίσκονται στο ζενίθ τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ευθύνονται για το 96% των περιπτώσεων ηλιακού εγκαύματος και ποικίλουν ανάλογα με το μέρος στο οποίο βρίσκεσαι. Αρκεί απλώς να αναφέρουμε πως αυξάνονται ανάλογα με το υψόμετρο -περίπου κατά 10% με 15% για κάθε επιπλέον 1.000 μέτρα.

Ανάλογα, λοιπόν, με την εποχή και τον προορισμό σας, θα πρέπει να έχετε στην τσάντα σας τα κατάλληλα ευρέος φάσματος αντιηλιακά, που θα σας προστατεύσουν από τις UVA και UVB.

Σχετικές ειδήσεις