MEN'S GUIDE

Πέντε πράγματα για να βελτιώσεις την υγεία σου

Πέντε πράγματα για να βελτιώσεις την υγεία σου

Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες για τον άντρα. Ειδικά αν αυτός εργάζεται και έχει οικογένεια. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας ολοένα και γίνονται πιο έντονοι, ενώ την ίδια στιγμή τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται.

Διάβασε λοιπόν τι να κάνεις, προκειμένου η ζωή σου να γίνει καλύτερη.

Πως θα αποκτήσεις μεγαλύτερες αντοχές στην καθημερινότητα;

Δώσε σημασία στο πρωινό σου

Λένε πως η καλή μέρα, φαίνεται από το πρωί. Με βάση αυτό, δώσε ιδιαίτερη έμφαση στο πρώτο γεύμα της ημέρας. Ο καφές και το τσιγάρο το μόνο που κάνουν στην υγεία σου είναι κακό. Οπότε σταμάτα να καπνίζεις φανατικά με το που ανοίξεις το μάτι και στύψε ένα χυμό. Συνδύασε το με μια φέτα ψωμί με μέλι και με φρούτα. Επίσης και τα δημητριακά είναι μια καλή επιλογή. Ότι όμως και να διαλέξεις από τα παραπάνω, θα πετάς...

Πλένε τα δόντια σου καλά

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως αν παραμελήσεις τα δόντια σου, θέτεις τον οργανισμό σου σε μεγάλο κίνδυνο. Μπορεί αυτό να είναι αιτία να πάθεις από μια μικρή φλεγμονή, μέχρι και να αποκτήσεις μακροπρόθεσμα καρδιακά προβλήματα. Οπότε μετά από κάθε γεύμα να βουρτσίζεις πάντα τα δόντια σου και να χρησιμοποιείς νήμα. Κάνει καλύτερη δουλειά.

Γυμνάσου

Ειδικά αν κάνεις δουλειά γραφείου. Ο οργανισμός σου σιγά σιγά εξασθενεί κι ας μη σου φαίνεται. Αν νομίζεις πως επειδή δεν κάνεις σωματική εργασία, ο οργανισμός δεν καταπονείται, κάνεις μεγάλο λάθος. Να προσπαθείς πάντα να κάνεις το πρωί γυμναστική. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, να πας σε ένα γυμναστήριο και να συμβουλευτής προπονητή για το πρόγραμμα που σου ταιριάζει. Θα δεις μεγάλες αλλαγές έπειτα από λίγο καιρό. Και σωματικά και φυσικά, στην αντοχή σου.

Να κοιμάσαι σωστά

Ξέχνα τα τρίωρα ύπνου επειδή είχες δουλειά. Για να μπορείς να λειτουργείς σωστά όλη την ημέρα, χρειάζεται να είσαι ξεκούραστος. Πολλοί υποστηρίζουν πως η μεσημεριανή σιέστα ίσως να μη λειτουργεί ευεργετικά για τον οργανισμό και πως μπορεί να φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Για αυτό να φροντίζεις να πέφτεις νωρίς στο κρεβάτι σου το βράδυ, ειδικά αν κάνεις πρωινή δουλειά.

Γέλα

Ναι κύριοι. Το γέλιο είναι υγεία. Σταμάτα να είσαι κατσούφης και ψάξε τη θετική πλευρά της ζωής. Βγες έξω, διασκέδασε με τους φίλους σου, που και που πίνε και ένα ποτηράκι ουίσκι. Η χαρά σου δίνει δύναμη και η δύναμη είναι το παν ώστε να μπορείς να ανταπεξέρχεσαι στις δυσκολίες της καθημερινότητας.