MEN'S GUIDE

8 συμβουλές για καθαρό δέρμα χωρίς ακμή

8 συμβουλές για καθαρό δέρμα χωρίς ακμή

Το να πλένεις το πρόσωπό σου είναι ένα καλό πρώτο βήμα, αλλά χρειάζονται κι άλλα.

Η ακμή είναι για τους περισσότερους μια ακόμα δυσάρεστη ανάμνηση από την εφηβεία μας, όμως για κάποιους είναι ακόμα ένα πρόβλημα που δεν έχει να κάνει τόσο με την εμφάνιση, όσο με την ψυχολογία αυτής και το έλλειμμα αυτοπεποίθησης που προκαλεί. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάποιο ορμονικό ή δερματολογικό πρόβλημα που την προκαλεί, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να εμφανιστεί, ακόμα και με τη μορφή ενός ή δύο σπυριών. Αυτές οι περιπτώσεις είναι και οι πιο εύκολα αντιμετωπίσημες, είναι σχετικά εύκολο να εντοπιστεί η αιτία που τις πυροδοτεί και να προσαρμόσεις την καθημερινή σου ρουτίνα. Στη συνέχεια θα δούμε μερικές συμβουλές για να απαλλαγείς οριστικά από τα ενοχλητικά σπυράκια.

Όπως είπαμε, ο καθαρισμός του προσώπου σου είναι το Α και το Ω, αλλά δεν τον κάνεις σωστά, είναι δώρο άδωρο. Φρόντισε τα προϊόντα που έχεις διαλέξει να είναι κατάλληλα για τον τύπο του δερματός σου, πχ για λιπαρό, κανονικό ή ξηρό δέρμα. Τα καθαριστικά προϊόντα πρέπει να είναι ήπιας δράσης για να μην πυροδοτούν κάποια δερματική αντίδραση. Στην περίπτωση που ξυρίζεσαι διάλεξε έναν αφρό για ευαίσθητες επιδερμίδες και το ίδιο πρέπει να φροντίσεις και για το after shave σου.

Η άσκηση και το γυμναστήριο κάνει καλό στο σώμα σου, αλλά ίσως όχι και τόσο καλό στο πρόσωπό σου. Καλό είναι να κάνεις ντους αμέσως μετά την άσκηση, ειδικά αν έχεις ιδρώσει ή έχεις έρθει σε επαφή με πολλές επιφάνειες στον χώρο της άσκησης. Αν δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα, τότε μερικά μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου θα σε βοηθήσουν, ίσως και λίγη ενυδατική στο τέλος.

Διαβάστε και τις υπόλοιπες συμβουλές στο Ratpack.gr