MEN'S GUIDE

Kαυγαδίζετε; Δεν είστε οι μόνοι!

Kαυγαδίζετε; Δεν είστε οι μόνοι!

Ας αρχίσουμε με τα γεγονότα. Τα ζευγάρια καυγαδίζουν. Όλα, μηδέν εξαιρουμένου. Εκείνο όμως που δεν είναι γνωστό είναι το ότι πάνω κάτω άπαντες καυγαδίζουν σχεδόν για τους ίδιους λόγους. Οπότε μη νιώθετε τόσο μοναδικοί εσείς και τα προβλήματά σας.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι περισσότεροι καυγάδες δε γίνονται σχετικά με κάτι που συνέβη αλλά με βάση αυτό που θυμόμαστε ότι συμβαίνει. Σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο. Το καταλαβαίνετε! Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την συνήθεια να ανασκευάζει τα γεγονότα του παρελθόντος συμπληρώνοντας στοιχεία έτσι ώστε ο εαυτός να φαίνεται καλύτερος και πιο επαρκής. Δημιουγείτε μνήμες και επί της ουσίας αυτό που θυμάστε δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που συνέβη.

Ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει καθορίζει και που ρίχνουμε τις ευθύνες όταν τα πράγματα πάνε πολύ στραβά. Κάποιοι συνηθίζουν να κατηγορούν τους άλλους και οι λοιποί τον εαυτό τους. Συνεπώς ορισμένοι καυγάδες γίνονται πολύ απλά επειδή νιώθουμε πιεσμένοι και κάπου πρέπει να ξεσπάσουμε.
Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε αυτό πάμε στους πιο συνήθεις λόγους για καυγά.

Σεξ: Ο ένας λόγος είναι για ποιο λόγο γίνεται όταν γίνεται και ο δεύτερος πόσο συχνά.

Σπίτι/καθαριότητα: Κάποιος από τους δύο θα θεωρεί τον άλλον ανεπαρκή και έτσι ξεκινάει ο καυγάς. Σε δεύτερο επίπεδο ο καυγάς γίνεται σχετικά με τη διακόσμηση. Πόσα κεράκια; Τι χρώμα; Ξέρετε τώρα...

Συγγενείς/κοινωνικές υποχρεώσεις. Άλλοι είναι τυπικοί άλλοι πιο χαλαροί. Είναι σπάνιο να βρεθούν δύο άνθρωποι μαζί που να έχουν ακριβώς τις ίδιες απόψεις σχετικά με το τι σημαίνει κοινωνική υποχρέωση.

Τέλος το χρήμα. Πως ξοδεύτεται και σε τι. Κάποιες φορές ο καυγάς αφορά και το ποιος κερδίζει περισσότερα και σε τι ποσοστό συμβάλλει στα κοινά έξοδα.

Σε κάθε περίπτωση οι καυγάδες είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους, οπότε μην τρελαίνεστε. Πόσο μάλλον όταν βλέπετε ότι οι λόγοι είναι σχεδόν πάντα οι ίδιοι. Δεν είναι ότι δεν ταιριάζετε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Είναι ότι απλώς αυτά είναι πεδία αντιπαράθεσης για όλους. Οπότε δείτε το κάπως αλλιώς το θέμα.

Σχετικές ειδήσεις