Το πεντικιούρ δεν είναι ταμπού – Για σένα μπορεί να είναι και υποχρεωτικό!

Newsbomb

Και οι ποδίατροι επιμένουν πως το πεντικιούρ θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα
Pixabay

Αν είσαι από εκείνους που όταν ανέβει η θερμοκρασία υιοθετείς άμεσα σανδάλια και σαγιονάρες, τότε καλό θα ήταν πριν το τολμήσεις να κάνεις μια βόλτα για ένα πεντικιούρ. Δεν είναι ταμπού και δεν είναι μόνο για την καλαισθησία των άκρων. Είναι και για λόγους υγείας. Οπότε μάλλον είναι απαραίτητο σε όλους.

Ένας χειμώνας με χοντρές κάλτσες και μπότες το πιθανότερο είναι να έχει αφήσει τα σημάδια του στα πόδια σου και τα νύχια σου. Και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να έρχεται αντιμέτωπος με ένα άσχημο θέαμα.

Και οι ποδίατροι επιμένουν πως το πεντικιούρ θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. «Πολλές ασθένειες κρύβονται στα πόδια» σχολιάζει ο Charlton Woodly, ποδίατρο και εφιστά την προσοχή όλων: «αν δεν περιποιείσαι τα πόδια σου και χάσεις την ικανότητα να περπατάς χωρίς πόνο, τότε η ζωή σου θα γίνει βασανιστήριο».

Οι ασθένειες αυτές μπορεί να προκαλούν απλά μια δυσφορία ή να είναι και επικίνδυνες για τη ζωή σου. Οι μύκητες για παράδειγμα μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό στα νύχια έως και να τα κάνουν να πέσουν. Τα νύχια που μεγαλώνουν στραβά και τραυματίζουν το κρέας μπορούν εκτός από πόνο να προκαλέσουν και βακτηριακή μόλυνση. Σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει φαγούρα, φουσκάλες και πόνος έως και επικίνδυνος καρκίνος του δέρματος όπως το μελάνωμα.

Μια τακτική περιποίηση των ποδιών μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή και τον έλεγχο τέτοιων προβλημάτων. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει και ο καθημερινός έλεγχος. Για παράδειγμα βγαίνοντας από το ντους ρίξε μια ματιά. Βλέπεις κάτι περίεργο όπως κοκκινίλες, αλλαγή στο χρώμα των νυχιών ή φουσκάλες; Να ελέγχεις και ανάμεσα στα δάχτυλα ενώ να στεγνώνεις καλά αυτά τα σημεία. Αν χρησιμοποιείς κάποια κρέμα να είσαι σίγουρος πως δεν θα μείνουν υπολείμματα. Το υγρό περιβάλλον είναι το ιδανικό «σπίτι» για τους μύκητες και τα βακτήρια. Αν δεις κάτι, μίλα με τον γιατρό σου.

Αν είσαι από εκείνους που αγαπούν να περπατούν ξυπόλητοι, ας είσαι λίγο προσεκτικός. Ειδικά στα χαλιά: εκεί κρύβονται από μικροαντικείμενα τα οποία μπορούν να σε τραυματίσουν έως βακτήρια που μπορούν να σου προκαλέσουν μόλυνση.

Τα νύχια τα κόβουμε μόνο ευθεία! Μην κόβεις στις γωνίες μιας και αυξάνεις τις πιθανότητες να μεγαλώσει το νύχι μέσα στο κρέας. Και μην τα κόβεις πολύ κοντά.

Χρησιμοποίησε τα ειδικά προϊόντα για να αφαιρέσεις τους κάλους με ασφάλεια. Αν και δεν σηματοδοτούν κάτι κακό, μπορούν να εξελιχθούν σε κάτι επίπονο αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

Παρόλα αυτά ένα σωστό πεντικιούρ είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να εξασφαλίσεις την υγεία των ποδιών σου. Ένας επαγγελματίας πολύ ευκολότερα θα καταλάβει αν κάτι δεν πάει καλά και κυρίως τι καλύτερο από το να χαλαρώνεις ενώ σε περιποιούνται;

Επί της ουσίας χρειάζεσαι πεντικιούρ μία φορά το μήνα αν και αυτό εξαρτάται και από το ρυθμό με τον οποίο μεγαλώνουν τα νύχια σου. Βεβαιώσου ότι έκανες σωστή επιλογή επαγγελματία και ο πιο εύκολος τρόπος είναι τσεκάροντας τα εργαλεία που χρησιμοποιεί. Αυτά θα πρέπει να είναι καινούργια κάθε φορά και συσκευασμένα.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved