ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι Opeth live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Oι Opeth live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι Opeth, σύγχρονοι εκφραστές του progressive, death metal έρχονται τον Μάρτη στην Ελλάδα για δύο συναυλίες το Σάββατο 3 Μαρτίου, στο Block 33, Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 4 Μαρτίου, στο Fuzz Club, στην Αθήνα.


Oι Opeth με ολοφάνερες, βαθιές και αδιαμφισβήτητες ρίζες στο σκοτεινό ρομαντισμό του Σκανδιναβικού death metal, με επιρροές από τους θεμελιωτές της hard rock σκηνής Sabbath, Purple & Zeppelin, επιδιώκουν ακατάπαυστα, εδώ και δύο δεκαετίες, την αισθητική εξέλιξη και τελειότητα και συνιστούν ένα ξεχωριστό μουσικό φαινόμενο.

Με τρελές δόσεις τεχνικής στις αποσκευές τους, από το 1995 που κυκλοφόρησε το πρώτο τους album (Orchid), δεν σταμάτησαν να πειραματίζονται, να εξελίσσονται, να εξερευνούν καινούργιους δρόμους, θεμελιώνοντας με τα έργα τους τον ήχο της σύγχρονης εποχής.

Μακρόσυρτες συνθέσεις, μεταλλικά riffs, ρυθμικές αλλαγές, απαράμιλλες μελωδίες, ακουστικά περάσματα που εναλλάσσονται σε απόλυτη ισορροπία με brutal death φωνητικά.

Η μπάντα φαίνεται να υιοθετεί ετερόκλητα στοιχεία μεταξύ τους αλλά, τελικά, σε κάθε δουλειά βρίσκει τη χρυσή τομή και τα album είναι εντυπωσιακά ομοιογενή. Καθαρή μουσική απόλαυση!

Το Σεπτέμβρη, που μας πέρασε, κυκλοφόρησε το Heritage, το δέκατο album τους.