ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Queen και ο Ντέιβιντ Μπόουι έγραψαν το «Under Pressure» μεθυσμένοι

Queen και Ντέιβιντ Μπόουι
To Under Pressure κυκλοφόρησε το 1981 και έγινε παγκόσμια επιτυχία
AP

Όλη η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Under Pressure» των Queen με τον Ντέιβιντ Μπόουι.

Το «Under Pressure», το τραγούδι των Queen με τον Ντέιβιντ Μπόουι θεωρείται μια από τις καλύτερες μουσικές συνεργασίες όλων των εποχών. Πόσοι όμως γνωρίζετε την ιστορία πίσω από το εμβληματικό κομμάτι του 1981;

Το πρόσφατο επεισόδιο του Queen the Greatest, σειράς στο YouTube αφιερωμένης στο θρυλικό συγκρότημα, φρόντισε να μας διαφωτίσει για το πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία δύο θρύλων της μουσικής.

Όλα ξεκίνησαν με ένα τηλεφώνημα που έκανε ο παραγωγός Ντέιβιντ Ρίτσαρντς στον Μπόουι. Εκείνη την περίοδο η μπάντα ηχουγραφούσε στα Mountain Studios στο Μοντρέ τα οποία είχε αγοράσει.

Την ιστορία είχε αφηγηθεί ο ίδιος ο Μπόουι. «Ηχογραφούσαν εκεί και ο Ντέιβιντ (Ρίτσαρντς) που γνώριζε ότι βρισκόμουν στην πόλη με κάλεσε στο τηλέφωνο και με ρώτησε αν ήθελα να πάω να δω τι γίνεται. ‘Ετσι πήγα και αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Ξαφνικά γράψαμε κάτι μαζί και ήταν εντελώς αυθόρμητο, σίγουρα δεν ήταν προγραμματισμένο. Ήταν περίεργο».

Σύμφωνα με τον ντράμερ των Queen, Ρότζερ Τέιλορ, το αυθόρμητο αυτό αποτέλεσμα οφείλεται στο αλκοόλ. «Νομίζω ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ήμασταν όλοι μεθυσμένοι στο στούντιο και για πλάκα παίζαμε διάφορα παλιά τραγούδια», θυμάται ο Τέιλορ και προσθέτει «Θυμάμαι παίζαμε μερικά παλιά τραγούδια των Cream και ό,τι μας ήρθε στο μυαλό και νομίζω ότι ο Ντέιβιντ είπε: "ένα λεπτό, γιατί να μην γράψουμε ένα δικό μας;"».

«Τότε ο μπασίστας των Queen, Τζον Ντίκον ξεκίνησε να παίζει το εμβληματικό riff του τραγουδιού ξανά και ξανά», περιγράφει ο Μπράιν Μέι. «Όμως το πρόβλημα ήταν ότι πεινάσαμε και πήγαμε για πίτσα. Μέχρι να επιστρέψουμε, ο Ντίκον είχε ξεχάσει τον ρυθμό που έπαιζε», αναφέρει ο Τέιλορ. Ευτυχώς όμως ήταν εκείνος που θυμήθηκε το riff και έτσι οι Queen μαζί με τον Μπόουι μας έδωσαν ένα από καλύτερα τραγούδια τους. «Και μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Ντέιβιντ ήταν πολύ παθιασμένος με αυτό το τραγούδι και νομίζω ότι είχε ένα όραμα στο μυαλό του», εξηγεί ο Μέι.


Το Under Pressure κυκλοφόρησε το 1981 δίνοντας στους Queen το δεύτερο Νο1 στο Ηνωμένο Βασίλειο και σημειώνοντας τεράστια επιτυχία παγκοσμίως.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.