ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

La Casa de Papel: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις λίγο πριν την κυκλοφορία της 5ης σεζόν

La Casa de Papel
Tα πρώτα πέντε επεισόδια της τελευταίας σεζόν του La Casa de Papel θα είναι διαθέσιμα στο Netflix στις 3 Σεπτεμβρίου

La Casa de Papel: Ό,τι ξεκίνησε ως ληστεία τελειώνει με πόλεμο στην τελευταία σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Netflix.

Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τις μάσκες του... Σαλβαδόρ Νταλί και να τραγουδήσουμε για μια (προ)τελευταία φορά το Bella Ciao. H αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία του πρώτου μέρους της πέμπτης και τελευταίας σεζόν του La Casa de Papel στις 3 Σεπτεμβρίου, έχει ξεκινήσει.

Από ό,τι έχουμε δει στο τρέιλερ που έχει βγει στη δημοσιότητα ο τελευταίος κύκλος αναμένεται να είναι συναρπαστικός, άλλωστε όπως έχει πει o Άλεξ Πίνα, δημιουργός του ισπανικού χιτ, η τελευταία σεζόν πρόκειται να είναι επική και η πιο άγρια από όλες τις προηγούμενες.

Καθώς πλέον μετράμε ώρες για την κυκλοφορία των πέντε πρώτων επεισοδίων του πέμπτου κύκλου, κάνουμε μια μικρή σύνοψη όσων πρέπει να γνωρίζουμε για την τελευταία επιστροφή της περιβόητης συμμορίας του Προφεσόρ.

Πότε κυκλοφορεί και πότε ολοκληρώνεται η 5η σεζόν

Όπως έχει ανακοινώσει το Netflix, ο πέμπτος κύκλος θα αποτελείται από 10 επεισόδια και θα χωριστεί σε δύο μέρη. Τα πρώτα πέντε επεισόδια θα είναι διαθέσιμα για στριμάρισμα στο Netflix στις 3 Σεπτεμβρίου. Τα τελευταία πέντε θα ακολουθήσουν στις 3 Δεκεμβρίου. Οπότε ναι, ετοιμαζόμαστε να πούμε αντίο στον Προφεσόρ, αλλά όχι ακόμα...

Το τρέιλερ

Στο επίσημο τρέιλερ του πρώτου μέρους βλέπουμε τον Προφεσόρ να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλυσοδεμένος και αιχμάλωτος της Αλίσια. Την ίδια στιγμή, ο στρατός ετοιμάζεται να εισβάλει μέσα στην ισπανική τράπεζα που βρίσκεται αμπαρωμένη η συμμορία. Το βίντεο είναι γεμάτο σκηνές δράσης κάνοντας την αγωνία να χτυπάει κόκκινο.

Οι παλιοί χαρακτήρες που επιστρέφουν στην 5η σεζόν

Οι γνωστοί χαρακτήρες που θα δούμε στη νέα σεζόν είναι οι: Professor (Álvaro Morte), Tokyo (Úrsula Corbero), Denver (Jaime Lorente Lopez), Rio (Miguel Herrán), Helsinki (Darko Peric), Raquel (Itziar Ituño), Monica (Esther Acebo), Palermo (Rodrigo de la Serna), Marsella (Luka Peros), Bogotá (Hovick Keuchkerian), Alicia (Najwa Nimiri), Tatiana (Diána Gomez), Arturo Román (Enrique Arce), Prieto (Juan Fernandéz).

Οι νέοι χαρακτήρες της 5ης σεζόν


Στην επερχόμενη σεζόν προστίθενται τρεις νέοι χαρακτήρες. Πρόκειται για τον Ρενέ, τη μεγάλη αγάπη της Τόκιο από το παρελθόν που υποδύεται ο Μιγκέλ Άνχελ Σιλβέστρε γνωστός από τα Sky Rojo, Narcos και Sense8.

Η δεύτερη νέα είσοδος είναι αυτή του Πάτρικ Κριάντο που θα υποδυθεί τον Ραφαέλ, τον «άσωτο γιο» του Μπερλίν. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Μπερλίν θα επιστρέψει ξανά μέσω flashbacks. Το μοναδικό πράγμα που έχει στο μυαλό του ο νεαρός Ραφαέλ είναι να μην γίνει σαν τον πατέρα του.

Τέλος, στην πέμπτη σεζόν θα δούμε και τον ηθοποιό Χοσέ Μανουέλ Σέδα στον ρόλο του Σαγκάστα, έναν σκληρό διοικητή των ειδικών δυνάμεων του ισπανικού στρατού. Ο Σαγκάστα είναι «γεννημένος ηγέτης. Ψυχρός, αδίστακτος και ικανός να ξεπεράσει κάθε ηθική αναστολή αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις».

H υπόθεση

«Η συμμορία βρίσκεται αμπαρωμένη στην Τράπεζα της Ισπανίας για πάνω από 100 ώρες. Ο Καθηγητής και η παρέα του έχουν καταφέρει να σώσουν τη Λίσμπον, όμως έχουν χάσει έναν δικό τους. Ο Καθηγητής συλλαμβάνεται από τη Σιέρα και για πρώτη φορά δεν έχει σχέδιο απόδρασης! Και ενώ πιστεύουν πως τα χειρότερα έχουν περάσει, ένας νέος εχθρός κάνει την εμφάνιση του και είναι ο πιο ισχυρός όλων: ο στρατός. Το τέλος της μεγαλύτερης ληστείας στην ιστορία πλησιάζει, και ό,τι ξεκίνησε ως ληστεία μετατρέπεται σε πόλεμο».

Spinoffs

Σε συνέντευξή του ο Άλεξ Πίνα έχει αφήσει ένα παράθυρο ανοιχτό για την επιστροφή ορισμένων χαρακτήρων με τα δικά τους spinoffs. Όπως έχει αναφέρει στο Oprah Magazine, όλοι οι χαρακτήρες είναι ξεχωριστές προσωπικότητες και έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν. Τρανταχτά παραδείγματα είναι οι Arturito, με μια μαύρη κωμωδία ενδεχομένως, φυσικά ο Μπερλίν, όπως και ο Ντένβερ που θα είχε να πει μια γοητευτική ιστορία. «Θα ήθελα να κάνω spinoffs για όλους» έχει δηλώσει ο Πίνα και αφήνει ανοιχτό το ραντεβού μας με τους χαρακτήρες της σειράς-φαινόμενο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι νέο έρχεται στο Netflix αυτή την εβδομάδα