ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Χοακίν Φίνιξ θέλει να επιστρέψει στον ρόλο του Joker!

Joker
Ο ρόλος του Joker χάρισε στον Χοακίν Φίνιξ το Όσκαρ Α' Ανδρικού

Ο Χοακίν Φίνιξ εξηγεί ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα να πει για τον Joker σε μια συνέχεια της ταινίας.

Ο Χοακίν Φίνιξ σε πρόσφατη συνέντευξή του «ζύγισε» την πιθανότητα ενός σίκουελ του Joker, αφήνοντας για ακόμα μια φορά ένα… παράθυρο ανοιχτό για ενδεχόμενη συνέχεια της πολυβραβευμένης ταινίας που έσπασε κάθε ρεκόρ.

Το φιλμ του Τοντ Φίλιπς κυκλοφόρησε το 2019 σαρώνοντας το παγκόσμιο box office ενώ συγκέντρωσε όλα τα σημαντικά βραβεία από τα μεγάλα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Επίσης, κέρδισε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ και χάρισε στον Φίνιξ το Α’ Ανδρικού Ρόλου για την εξαιρετική ερμηνεία του ως Άρθουρ Φλεκ aka Joker.

Μιλώντας πρόσφατα στο The Playlist με αφορμή την καινούρια ταινία του με τίτλο C’Mon C’Mon, ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε ξανά ότι είναι «ανοιχτός να επιστρέψει στον χαρακτήρα του Joker». Ερωτηθείς ωστόσο για το κατά πόσο ευσταθούν οι πρόσφατες φήμες ότι το Joker 2 βρίσκεται στα σκαριά, ο Φίνιξ παραδέχτηκε ότι βρίσκεται στο σκοτάδι και δεν έχει την παραμικρή ιδέα.

«Δεν γνωρίζω κάτι», ανέφερε και εξήγησε: «Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα γυρίσματα λέγαμε ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο χαρακτήρας. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις με αυτό τον τύπο και που θα μπορούσες να τον εξερευνήσεις περισσότερο. Αλλά όσον αφορά το πότε θα το κάνουμε τελικά; Δεν ξέρω!».

Ο Φίνιξ σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει ότι στην αρχή δεν τρελαινόταν ιδιαίτερα να ενσαρκώσει τον Joker. «Ξέρεις, δεν τον είχα σκεφτεί ως τον ρόλο των ονείρων μου. Αλλά πλέον, ειλικρινά, δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι». Από πολύ νωρίς όμως ήθελε να επανέλθει στον ρόλο και το συζητούσε με τον σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς. «Μίλησα στον Τοντ σχετικά με τι άλλο θα μπορούσαμε γενικά και ειδικά να κάνουμε μαζί του. Αν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουμε με τον Joker που θα είχε ενδιαφέρον. Έτσι λοιπόν, κατέληξε να γίνει ένας ονειρεμένος ρόλος για εμένα», παραδέχτηκε.

Εκτός από το C’mon C’mon του Μάικ Μιλς, ο Χοακίν Φίνιξ θα είναι ο πρωταγωνιστής στην ταινία του Άρι Άστερ με τίτλο Disappointment Blvd, ενώ τον επόμενο καιρό πρόκειται να ξεκινήσει γυρίσματα για το Kitbag του Ρίντλεϊ Σκοτ.



Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.