ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η επιστροφή του Τζόνι Ντεπ και ό,τι νέο έρχεται στα ελληνικά σινεμά

Τζόνι Ντεπ Minamata
Ο Τζόνι Ντεπ στο Minamata, ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα

Οι ταινίες που κυκλοφορούν στους ελληνικούς κινηματογράφους από την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

Μπορεί αυτή την εβδομάδα να μην έχουν κάποιο πολυαναμενόμενο blockbuster όπως ήταν η νέα ταινία Τζέιμς Μποντ ή το Dune, έχουμε όμως τη νέα ταινία του Τζόνι Ντεπ, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, όπως και το Venom 2 με τον Τομ Χάρντι.

Δείτε αναλυτικά τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν στα σινεμά από σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

Venom 2 (Venom: Let There Be Carnage)

Venom 2 (Venom: Let There Be Carnage)
Venom 2 (Venom: Let There Be Carnage)


Ο Τομ Χάρντι επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως ο φονικός προστάτης Venom, ένας από τους πιο πολύπλοκους και ιδιαίτερους χαρακτήρες της Marvel. Σε σκηνοθεσία του Άντι Σέρκις, με πρωταγωνιστές τους Μισέλ Γουίλιαμς, Ναόμι Χάρις και τον Γούντι Χάρλεσον στον ρόλο του κακού Cletus Kasady/Carnage.

Ο ρεπόρτερ Eddie Brock (Τομ Χάρντι) πασχίζει να προσαρμοστεί με τον εξωγήινο συμβιωτή του Venom, που σε αντάλλαγμα τον προικίζει με τις υπερδυνάμεις ενός δολοφονικού βιτζιλάντε. Η καριέρα του Brock ανακάμπτει όταν εξασφαλίζει τη συνέντευξη του κατά συρροή δολοφόνου και θανατοποινίτη Cletus Kasady (Γούντι Χάρλεσον). Τα πράγματα γίνονται έκρυθμα, όταν στο σώμα του παρανοϊκού Cletus εισχωρεί ο ακόμα πιο παρανοϊκός συμβιωτής Carnage.

Minamata

Minamata
Minamata


Η νέα ταινία του Άντριου Λέβιτας, η οποία έκανε την επίσημη πρεμιέρα της στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ακολουθεί την αληθινή ιστορία του πολεμικού φωτογράφου Γιουτζίν Σμιθ (Τζόνι Ντεπ), ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «ίσως ο πιο σημαντικός Αμερικάνος φωτογράφος στην ανάπτυξη του εκδοτικού φωτογραφικού δοκιμίου».

Με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να έχει τελειώσει και οι φωτογραφίες του από τα μέτωπα των μαχών του Ειρηνικού να έχουν καθορίσει την εικόνα που είχε το αμερικάνικο κοινό για τον πόλεμο, ο Σμιθ έχει αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και την κοινωνία. Μέχρι την στιγμή που ένας φίλος του, του προτείνει να φωτογραφίσει για λογαριασμό του περιοδικού Life τις επιπτώσεις που έχει στους κατοίκους η σταθερή δηλητηρίαση των νερών από τα απόβλητα ενός χημικού εργοστασίου στη Μιναμάτα της Ιαπωνίας.

Ανάμνηση (Memoria)

Ανάμνηση (Memoria)
Ανάμνηση (Memoria)


Η Τζέσικα (Τίλντα Σουίντον) ζει στη Σκοτία και ασχολείται με την ανθοκομία. Όταν επισκέπτεται την αδελφή της στη Μποκοτά αρχίζει να ακούσει παράξενους ήχους ακόμα και κατά την διάρκεια του ύπνου της. Η συνεχής επανάληψη αυτών των ήχων την κάνουν να αναζητήσει την προέλευση τους. Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών.

Δεν Υπάρχει Κακό (There Is No Evil)

Δεν Υπάρχει Κακό (There Is No Evil)
Δεν Υπάρχει Κακό (There Is No Evil)


Η υπόθεση της ταινίας αναφέρεται στις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων οι οποίες ενώνονται σε μια κοινή θεματική για την θανατική ποινή στο Ιράν και από τις δύο πλευρές, τόσο των εκτελεστών όσο και των οικογενειών των θυμάτων, ένα θέμα το οποίο θεωρείται ταμπού που δυναμιτίζει τη συλλογική συνείδηση.

H ταινία τιμήθηκε με τη Χρυσή Άρκτο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2020.

Γκαγκάριν (Gagarine)

Γκαγκάριν (Gagarine)
Γκαγκάριν (Gagarine)

Ο νεαρός Γιούρι είναι αποφασισμένος να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αποτρέψει την κατεδάφιση του σπιτιού του, που βρίσκεται μέσα σε ένα συγκρότημα
εργατικών κατοικιών που έχει το όνομα του διάσημου Σοβιετικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν.

Ένα ντεμπούτο που ξεχώρισε από την επίσημη επιλογή των Καννών, οδηγώντας τον ίδιο τον διευθυντή του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, να του πλέξει το εγκώμιο.

Μόνη με τα όνειρά της (Alone with her dreams)

Μόνη με τα όνειρά της (Alone with her dreams)
Μόνη με τα όνειρά της (Alone with her dreams)


Η ταινία διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Διερευνά τα θέματα της μετανάστευσης, των κοινοτικών αξιών και της οικογενειακής αφοσίωσης μέσα από τα μάτια μιας νεαρής κοπέλας, της Λουκίας που μένει πίσω με τη γιαγιά της, Μαρία, ενώ οι γονείς της μεταναστεύουν στη Γαλλία για να βρουν δουλειά.

Η Λουκία πονάει να είναι με την οικογένειά της καθώς προσπαθεί να μάθει τον ρόλο της στο μικρό, παραδοσιακό χωριό υπό την προσεκτική καθοδήγηση της αυστηρής γιαγιάς της.

Καθώς η Λουκία μπαίνει στη γυναικεία ζωή, η παιδική της αθωότητα χάνεται από ένα αποτρόπαιο οικογενειακό μυστικό και ο κόσμος της παιδικής της ευθραυστότητας και της σπαρακτικής νοσταλγίας λιώνει στη συγκινητική κατανόηση της ενηλικίωσης.

Η αξιοπρέπεια, η δύναμη και η αισιοδοξία γίνονται τα χαρακτηριστικά που η Lucia κληρονομεί εν αγνοία της καθώς μαθαίνει τελικά για τη συμπόνια της στωικής γιαγιάς της και τη βαθιά καλλιέργεια της αγάπης.

Κβο βάντις Άιντα; (Quo vadis, Aida?)

Κβο βάντις Άιντα; (Quo vadis, Aida?)
Κβο βάντις Άιντα; (Quo vadis, Aida?)

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1995, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Σρεμπρένιτσα στη Βοσνία από τον στρατό της Σερβίας. Η Άιντα εργάζεται ως διερμηνέας για τις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην περιοχή για τη διατήρηση της ειρήνης. Καθώς ο κλοιός πολιορκίας της πόλης σφίγγει η Άιντα θα πρέπει να πάρει αποφάσεις ζωής και θανάτου για τον εαυτό της και την οικογένειά της. Υποψήφια για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

Ο Ρον Χάλασε (Ron’s Gone Wrong)

Ο Ρον Χάλασε (Ron’s Gone Wrong)
Ο Ρον Χάλασε (Ron’s Gone Wrong)


Η κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων αφηγείται την ιστορία του Μπάρνεϊ, ενός κοινωνικά απροσάρμοστου γυμνασιόπαιδου και του Ρον, του υπερσύγχρονου ψηφιακού ρομπότ που μιλά και περπατά και η οποία υποτίθεται πως είναι «Ο Αντισυμβατικός Κολλητός Φίλος».

Οι ξεκαρδιστικές δυσλειτουργίες του Ρον, στην εποχή των social media, μπλέκουν τον Μπάρνεϊ και τον Ρον σε ένα γεμάτο δράση ταξίδι μέσα από το οποίο το αγόρι και το ρομπότ του, μαθαίνουν να ζουν και να απολαμβάνουν το υπέροχο χάος της αληθινής τους φιλίας. Μια συγκινητική, αλλά και ξεκαρδιστική ιστορία που αφορά την ιδιότυπη φιλία μεταξύ ενός γυμνασιόπαιδου και του ελαττωματικού του ρομπότ.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Spoiler Alert: 12 φορές που το Squid Game αποκάλυψε το απρόσμενο φινάλε

Δίκη για βιτριόλι - Εισαγγελέας: Ένοχη η Έφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ιωάννα Λίλη: Με έχουν «χαλάσει» πράγματα που είδα στο GNTM - Γιατί κυκλοφορώ με μπαστούνι