ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φιλ Κόλινς: Το συγκινητικό αντίο στην τελευταία συναυλία του - «Πρέπει να βρω μια κανονική δουλειά»

Φιλ Κόλινς: Το συγκινητικό αντίο στην τελευταία συναυλία του - «Πρέπει να βρω μια κανονική δουλειά»
Ο Φιλ Κόλινς έβαλε τέλος στην καριέρα του μετά από συναυλία στο Λονδίνο
Twitter/@Horace_Austin

Ο Φιλ Κόλινς έβαλε τέλος στην καριέρα του μετά από συναυλία στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο έπεσε η αυλαία της καριέρας του μεγάλου Φιλ Κόλινς ο οποίος από σκηνής ανακοίνωσε το τέλος σε μια συγκινητική στιγμή το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Κόλινς, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ήταν καθιστός σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας που έδωσε στο Ο2 μαζί με τους Μάικ Ράδερφορντ και Τόνι Μπανκς, τα μέλη, δηλαδή, των θρυλικών Genesis.

H θρυλική μπάντα βρέθηκε ξανά μαζί για την περιοδεία με τίτλο The Last Domino η οποία κανονικά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το 2021 αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρά τη συγκίνηση, πάντως, ο Φιλ Κόλινς προσπάθησε να διασκεδάσει το βαρύ κλίμα αστειευόμενος ότι μετά τη λήξη της μουσικής του καριέρας τώρα θα πρέπει να βρει μια «κανονική δουλειά».

«Σήμερα είναι το τέλος μιας εποχής. Το να έχω παρακολουθήσει την τελευταία παράσταση είναι μια ανάμνηση που θα έχω πάντα στην καρδιά μου. Ήταν τόση μεγάλη η αγάπη που ζήσαμε στην αρένα Ο2. Σας ευχαριστώ Genesis για τις αναμνήσεις, σε ευχαριστώ μπαμπά γιατί αποτέλεσες μια τόσο μεγάλη έμπνευση για μένα και σε ευχαριστώ Νικ Κόλινς που με έκανες την πιο υπερήφανη αδελφή που υπάρχει» έγραψε από την πλευρά της η κόρη του Φιλ Κόλινς, η ηθοποιός Λίλι Κόλινς σε ανάρτησή της στο Instagram.

O Φιλ Κόλινς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια καταφεύγοντας στη χρήση μπαστουνιού από το 2015 οπότε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην πλάτη.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μάλιστα, ο Φιλ Κόλινς αποκάλυψε ότι μετά βίας μπορούσε να κρατήσει τις μπαγκέτες του.

Για την ιστορία οι Genesis δημιουργήθηκαν το 1967 με τη φήμη τους να εκτοξεύεται στη δεκαετία του ’70 καταγράφοντας συνολικά 100 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων με τον Φιλ Κόλινς να γίνεται αρχικά ο ντράμερ το 1970 πριν τελικά να αναλάβει τον ρόλο του τραγουδιστή το 1975.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη για τον Φιλ Κόλινς: «Δεν μπορώ ούτε τη μπαγκέτα να κρατήσω πια»