ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες στα σινεμά: Από τον Morbius της Marvel στον Sonic τον σκαντζόχοιρο

Morbius
Ο Τζάρεντ Λέτο στο Morbius
Feelgood

Οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 31 Μαρτίου.

Ο αινιγματικός (όσο και τρομακτικός) αντιήρωας της Marvel, Morbius, τον οποίο ενσαρκώνει ο Τζάρεντ Λέτο, όσο και η επιστροφή του Sonic, του πιο αγαπημένου μας σκαντζόχοιρου, φαίνεται να πρωταγωνιστούν στα ελληνικά σινεμά, την τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του Μαρτίου. Παράλληλα, επιλογές υπάρχουν και για τους λάτρεις των ντοκιμαντέρ.

Δείτε τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 31 Μαρτίου.

Morbius

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς και διχασμένους χαρακτήρες της Marvel, έρχεται στη μεγάλη οθόνη με τον βραβευμένο με Oscar, Τζάρεντ Λέτο, να μεταμορφώνεται στον αινιγματικό αντιήρωα Michael Morbius.

Στην προσπάθειά του να βρει θεραπεία από μια σπάνια αρρώστια του αίματος που απειλεί τη ζωή του, ο Δρ. Morbius επιχειρεί ένα απεγνωσμένο ρίσκο. Ενώ αρχικά φαντάζει ριζοσπαστική επιτυχία την ίδια στιγμή απελευθερώνει μια μυστική δύναμη μέσα του. Θα καταφέρει το καλό να νικήσει το κακό – ή ο Δρ Morbius θα υποκύψει στις πιο σκοτεινές τους επιθυμίες;

Πατέρας (Father)

Σε μια μικρή πόλη της Σερβίας, ο Νίκολα, πατέρας και άνθρωπος του μεροκάματου, λαμβάνει εντολή να δώσει τα παιδιά του στην Πρόνοια, όταν η φτώχεια και η πείνα οδηγούν τη σύζυγό του σε μια πράξη απελπισίας. Μέχρι να μπορέσει να προσφέρει ικανοποιητικές συνθήκες για την ανατροφή τους, τα παιδιά θα δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια. Παρά τις προσπάθειες και τις πολλαπλές εφέσεις του Νίκολα, ο επικεφαλής του γραφείου της Πρόνοιας αρνείται να του επιστρέψει τα παιδιά του και κάθε ελπίδα του μοιάζει να έχει χαθεί. Όμως, όταν ο Νίκολα ανακαλύπτει ότι η τοπική διοίκηση είναι διεφθαρμένη, αποφασίζει να διασχίσει τη Σερβία με τα πόδια και να πάει την υπόθεσή του κατ’ ευθείαν στο υπουργείο στο Βελιγράδι. Κόντρα σε κάθε αντιξοότητα και παρακινούμενος από την αγάπη και την απελπισία, αυτός ο πατέρας αρνείται να παραιτηθεί από τη δικαιοσύνη και το δικαίωμα να μεγαλώσει τα παιδιά του.

Sonic: Η Ταινία 2 (Sonic the Hedgehog 2)

Ο πιο αγαπημένος σκαντζόχοιρος επιστρέφει για μια νέα περιπέτεια στο Sonic: Η Ταινία 2. Αφού εγκαταστάθηκε στο Γκριν Χιλς, ο Sonic θέλει να αποδείξει πως είναι αληθινός ήρωας. Η ώρα να δοκιμαστεί φτάνει με την επιστροφή του Δρ. Ρομπότνικ (Τζιμ Κάρεϊ), ο οποίος αναζητάει, μαζί με τον νέο συνεργάτη του, τον Knuckles, ένα σμαράγδι με τη δύναμη να αφανίζει πολιτισμούς. Ο Sonic ξεκινάει μαζί με τον Tails ένα ταξίδι ανα την υφήλιο, προκειμένου να βρουν το σμαράγδι προτού πέσει στα λάθος χέρια.

Από τους δημιουργούς των ταινιών «Μαχητές των Δρόμων» και «Deadpool», με τους Τζιμ Κάρεϊ, Μπεν Σβαρτς, Τζέιμς Μάρσντεν, Τίκα Σάμπτερ, Νατάσα Ρόθγουελ, Άνταμ Πάλι, Σέμαρ Μουρ.

Cunningham

Μια 3D κινηματογραφική εμπειρία με εμβληματικές χορογραφίες, ένα επίκαιρο αφιέρωμα στον θρυλικό χορογράφο Μerce Cunningham (1919 - 2009), ο οποίος δημιούργησε καινοτόμες τεχνικές και εξύμνησε την κίνηση ως δήλωση του να είσαι άνθρωπος και να είσαι ζωντανός.

Γυναίκες Μαχήτριες - Η τριπλή απελευθέρωση

Είναι οι γυναίκες εκείνες που σαν αφανείς ήρωες των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων του ελληνικού λαού στη διάρκεια του 20ου αιώνα, είδαν τους άνδρες τους, τους αδελφούς και τις αδελφές τους, τους γονείς τους να παίρνουν το δρόμο της φυλακής, της εξορίας κάποτε και του εκτελεστικού αποσπάσματος. Πολλές από αυτές ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο, τιμωρούμενες με αυτόν τον τρόπο για τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή για τον λαό αυτής της χώρας, για τον αγώνα τους ενάντια στους κατακτητές, για τον αγώνα τους για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.