ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τον βιολογικό πατέρα της Μέριλιν Μονρόε!

Μέριλιν Μονρόε
Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες πόζες της θρυλικής Μέριλιν Μονρόε
AP

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «Μέριλιν, το τελευταίο της μυστικό», θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο.

Η Label News μόλις ολοκλήρωσε την παραγωγή του «Marilyn, Her Final Secret», ενός ερευνητικού ντοκιμαντέρ που ρίχνει φως στην ταυτότητα του βιολογικού πατέρα της Μέριλιν Μονρόε, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ.

Σε σκηνοθεσία Francois Pomès, το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε μια αποκλειστική έρευνα DNA που πραγματοποιήθηκε από τον Ludovic Orlando, ειδικό στη μοριακή αρχαιολογία ο οποίος εργάζεται στη Νότια Γαλλία. Ο Ορλάντο χρησιμοποίησε ένα δείγμα μαλλιών της Μονρόε, το οποίο παρείχε ο Τζον Ρέζνικοφ, ένας διάσημος υπεύθυνος δημοπρασίας και ειδικός, καθώς και ένα δείγμα σάλιου από το δισέγγονο του φερόμενου ως πατέρα της Μονρόε, Τσαρλς Στάνλεϊ Γκίφορντ.

Το ντοκιμαντέρ περιέχει αρκετό υλικό αρχείου και συνεντεύξεις που καταγράφουν τις απεγνωσμένες προσπάθειες της διάσημης ηθοποιού να βρει τον πατέρα της και να επικοινωνήσει μαζί του, καθώς και το επιστημονικό ταξίδι για να εντοπίσει στοιχεία DNA.

«Τα μαλλιά που χρησιμοποιήσαμε από τη Μονρόε συλλέχθηκαν από το άτομο που ταρίχευσε το σώμα της την ημέρα που πέθανε και μπορέσαμε να ανασύρουμε το 22% του γενετικού της προφίλ από αυτό χάρη σε ένα τμήμα DNA που βρέθηκε στην κερατίνη», ανέφερε ο Pomès. ο οποίος κάνει επίσης την παραγωγή του ντοκιμαντέρ για το Label News.

Ο σκηνοθέτης και παραγωγός είπε ότι «πέρασε χρόνια και άγρυπνες νύχτες» για να παραδώσει αυτό το ντοκιμαντέρ διάρκειας μιας ώρας και να αποκαλύψει μια για πάντα ποιος ήταν ο πατέρας της Μονρόε, καθώς και να σπάσει ένα «οικογενειακό μυστικό».

«Αυτό που με άγγιξε περισσότερο ήταν όταν είδα την αντίδραση της οικογένειας του Gifford, η οποία ήταν συγκλονισμένη από αυτά τα αδιάψευστα στοιχεία», δήλωσε ο Pomès.

Το ντοκιμαντέρ «Marilyn, Her Final Secret» θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο στο γαλλικό κανάλι Toute l'Histoire.

Η Label News αναπτύσσει παράλληλα μια συνέχεια του ντοκιμαντέρ που εξερευνά και άλλες πτυχές που αποκαλύπτονται από την έρευνα DNA της Μονρόε.

Με πληροφορίες του Variety


Διαβάστε επίσης

Πέθανε ο τραγουδιστής του θρυλικού Volare