ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι νέες ταινίες που έρχονται στα σινεμά την τελευταία Πέμπτη του Απριλίου

Μόνικα Μπελούτσι
Η Μόνικα Μπελούτσι στο «Memory» με τον Λίαμ Νίσον
Odeon

Οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 28 Απριλίου.

Ο Απρίλιος μας αποχαιρετά στα σινεμά με τέσσερις νέες ταινίες για μικρούς και μεγάλους.

Την τελευταία Πέμπτη του μήνα, ο Λίαμ Νίσον επιστρέφει με μια ακόμα νέα ταινία δράσης, έχοντας στο πλευρό του τη Μόνικα Μπελούτσι. Εναλλακτικά, υπάρχει η υπαρξιακή κωμωδία «Τα Πάντα Όλα» με τη Μισέλ Γεό (Τίγρης και Δράκος) και την Τζέιμι Λι Κέρτις.

Δείτε τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 28 Απριλίου.

Τα Πάντα Όλα (Everything Everywhere All at Once)

Μία ξεκαρδιστική περιπέτεια με μεγάλη καρδιά και πληθωρική σκηνοθεσία, μία καταιγιστική υπαρξιακή κωμωδία σε ένα πολυσύμπαν με εναλλακτικές ζωές, μία διασκεδαστική αλληγορία για τον πολύπλοκο σύγχρονο κόσμο.

H Μισέλ Γεό (Τίγρης και Δράκος) και η Τζέιμι Λι Κέρτις υποδύονται απολαυστικά κόντρα ρόλους και υπηρετούν το τολμηρό και αντισυμβατικό όραμα δύο ευφυέστατων και μαξιμαλιστών δημιουργών, γνωστών ως Ντάνιελς.

Η Έβελιν, μία εξουθενωμένη Κινεζοαμερικανίδα, όχι μόνο δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον πατέρα, τον σύζυγο και την κόρη της, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους φόρους της. Όταν της δίνεται η δυνατότητα να μεταπηδήσει σε άλλα σύμπαντα, τίποτα δεν την έχει προετοιμάσει για αυτό που την περιμένει.

Η Μνήμη Του Δολοφόνου (Memory)

Ο Άλεξ Λιούς (Λίαμ Νίσον) είναι ένας έμπειρος εκτελεστής, φημισμένος για την διακριτική του ακρίβεια. Όταν αρνηθεί να ολοκληρώσει τη δουλειά για μια επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση, μετατρέπεται σε στόχο και πρέπει να κυνηγήσει όσους τον θέλουν νεκρό.

Ο βετεράνος πράκτορας του FBI (Γκάι Πιρς), η Λίντα Άμιστεντ και ο μεξικανός κατάσκοπος Χιούγκο Μάρκεζ (Χάρολντ Τόρες) αναλαμβάνουν να ακολουθήσουν το σωρό πτωμάτων που αφήνει στο πέρασμά του ο Άλεξ.

Κυνηγημένος από εγκληματίες και FBI, o Άλεξ έχει όλα τα εφόδια να ξεφύγει, εκτός από ένα – παλεύει με την απώλεια μνήμης που επηρεάζει κάθε του κίνηση και δυσκολεύει το στόχο του. Όσο οι λεπτομέρειες θολώνουν και οι εχθροί πλησιάζουν, ο Άλεξ υποχρεώνεται να αμφισβητήσει κάθε του κίνηση και ποιόν μπορεί να εμπιστευτεί.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάρτιν Κάμπελ. Πρωταγωνιστούν οι: Λίαμ Νίσον, Γκάι Πιρς, Μόνικα Μπελούτσι, Χάρολντ Τόρες, Ταζ Άτουαλ, Ρέι Φίρον.

Kerr

Kerr
Kerr

O Καν επιστρέφει στην πόλη του για την κηδεία του πατέρα του, και το ένα παράξενο συμβάν διαδέχεται το άλλο. Γίνεται ο μοναδικός μάρτυρας ενός φόνου, η αστυνομία τον «παγιδεύει» στην πόλη, ενώ οι γνωστοί του εκλιπόντος πατέρα του τον εμπλέκουν στην απαγόρευση κυκλοφορίας που κηρύσσεται στην πόλη.

Tαινία τουρκικής παραγωγής σε σκηνοθεσία και σενάριο Ταϊφούν Πιρσελίμογλου. Τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός.

Αΐνμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου (Ainbo: Amazon Princess)

Πρωταγωνίστρια της περιπέτειας είναι η 13χρονη Αΐνμπο, που ζει στα βάθη του Αμαζονίου με τη φυλή της. Μια μέρα, η Αΐνμπο ανακαλύπτει πως η φυλή της κινδυνεύει. Όχι μόνο απειλείται από το κακό πνεύμα του Γιακουρούνα, αλλά και ολόκληρη η ζούγκλα καταστρέφεται από ανθρώπους, που την εκμεταλλεύονται για βιομηχανική εξόρυξη. Μαζί με το κωμικό δίδυμο πνευματικών οδηγών, τον αξιολάτρευτο Ντίλο και τον αγαθούλη Βάκα, η Αίνμπο αποφασίζει να σώσει τη φυλή της.

Μια περιπετειώδης ιστορία για τη σπουδαιότητα της φιλίας και της προστασίας του πλανήτη μας, με μια θαρραλέα πρωταγωνίστρια, με την οποία θα ταυτιστούν όλοι.