ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Τζο Νέσμπο: Όσα είχε πει ο συγγραφέας στο Newsbomb.gr

Τζο Νέσμπο
Ο διάσημος Νορβηγός συγγραφέας, Τζο Νέσμπο
Stian Broch

«Το νησί των αρουραίων» είναι η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του Τζο Νέσμπο.

Το νέο βιβλίο του Τζο Νέσμπο, «Το νησί των αρουραίων» βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο ροκ σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας επιστρέφει με δεύτερη συλλογή διηγημάτων, συνέχεια του «Άρχοντα της ζήλιας» που είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο χειμώνα.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε δώσει στο Newsbomb.gr τον περασμένο Νοέμβριο, ο Νορβηγός συγγραφέας είχε προαναγγείλει την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα έχει τίτλο Rat Island και μάλλον θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο ή κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι δύο συλλογές κυκλοφορούν μαζί, στη Νορβηγία όπως και στην Ελλάδα κυκλοφορούν ξεχωριστά και το δεύτερο μέρος είναι περισσότερο αστυνομικές ιστορίες με δολοφονίες, όπως Ο Άρχοντας της Ζήλιας».

«Μου αρέσουν οι σύντομες οι ιστορίες, τις απολαμβάνω», είχε αποκαλύψει στην ίδια συνέντευξη ο Νέσμπο, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι η μεγαλύτερη και βασική διαφορά είναι ότι μπορείς να πειραματιστείς πιο ελεύθερα και πιο πολύ με τη μικρή ιστορία. Σε ένα ολόκληρο μυθιστόρημα χρειάζεται να ακολουθείς ένα πλάνο, ένα σχεδιάγραμμα. Πρέπει να σιγουρευτείς ότι κρατάς το ενδιαφέρον αμείωτο ή ότι δεν κάνει «κοιλιά» η πλοκή. Μετράς τις λέξεις, πόσες πρέπει να γράφεις κάθε μέρα ώστε να παραδώσεις έγκαιρα το βιβλίο. Με το διήγημα δεν το έχεις αυτό, γράφεις πιο ελεύθερα. Έχεις μια ιδέα και ξεκινάς. Αν δεν βγει καλή δεν τρέχει κάτι. Την πετάς και γράφεις μια άλλη μικρή ιστορία. Είναι σαν να γράφεις ένα τραγούδι».

Λίγα λόγια για «Το νησί των αρουραίων»

Πέντε ιστορίες που διαδραματίζονται στο άμεσο μέλλον. Πολλή αγωνία. Δυνατά συναισθήματα.

Καλώς ήρθατε στο «Νησί των Αρουραίων» και στην Αμερική μετά την πανδημία, εκεί όπου η ελίτ περιμένει στην κορυφή ενός ουρανοξύστη να εγκαταλείψει την πόλη ενώ οι μάζες παλεύουν για την επιβίωση στους δρόμους.

Στο «Καταστροφέας», ένας επιστήμονας που μελετά την πιθανότητα της αθανασίας έχει βρει επιτέλους έναν καταστροφέα μνήμης που θα τον βοηθήσει να ξεχάσει τα πάντα, πριν να είναι πολύ αργά.

«Τα τζιτζίκια» λένε την ιστορία δύο αδελφικών φίλων που πηγαίνουν στην Παμπλόνα για τις ταυρομαχίες όταν ερωτεύονται το ίδιο κορίτσι.

Στο «Αντίδοτο» ακολουθούμε έναν αποξενωμένο γιο με κρυφή ατζέντα που επισκέπτεται τον πατέρα του σε ένα εκτροφείο φιδιών στην Αφρική.

Τέλος, στον επικό και βάναυσο «Μαύρο Ιππότη», συναντάμε έναν ψυχολόγο που τυγχάνει να εργάζεται και ως πληρωμένος δολοφόνος για λογαριασμό μιας μεγάλης εταιρείας.

Το νησί των αρουραίων
Το νησί των αρουραίων, η δεύτερη συλλογή διηγημάτων από τον Τζο Νέσμποεκδόσεις Μεταίχμιο



Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου

Επίσημη σύνοψη

Αγώνας για Επιβίωση

Καλώς ήρθατε στο «Νησί των Αρουραίων», στην Αμερική, μετά από μια πανδημία που έχει διαλύσει τον κοινωνικό ιστό. Καλώς ήρθατε εκεί όπου η ελίτ περιμένει στην κορυφή ενός ουρανοξύστη να εγκαταλείψει την πόλη ενώ οι μάζες παλεύουν στους δρόμους για την επιβίωσή τους.

Επιστήμη και Όλεθρος
Ένας επιστήμονας που μελετά την πιθανότητα της αθανασίας έχει βρει επιτέλους έναν καταστροφέα μνήμης που θα τον βοηθήσει να ξεχάσει τα πάντα, πριν να είναι πολύ αργά. Ένας ψυχολόγος με διπλή ταυτότητα χρησιμοποιεί τα ταλέντα του απέναντι σε ένα πανίσχυρο καρτέλ.

Δεσμοί Αίματος και Ακατανίκητα Πάθη
Δύο αδερφικοί φίλοι ταξιδεύουν στην Παμπλόνα για να δουν τις ταυρομαχίες και τελικά ερωτεύονται το ίδιο κορίτσι. Ένας αποξενωμένος γιος με κρυφή ατζέντα επισκέπτεται τον πατέρα του σε ένα εκτροφείο φιδιών στην Αφρική.

Το βιβλίο περιλαμβάνεται στα 17 καλύτερα αστυνομικά, θρίλερ και βιβλία μυστηρίου του Οκτώβρη 2021 σύμφωνα με το Mystery Tribune.

Σχετικές ειδήσεις