ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σινεμά ο Παράδεισος»: Το αριστούργημα του Τορνατόρε γίνεται τηλεοπτική σειρά!

Σινεμά ο Παράδεισος
To αριστούργημα του Τζουζέπε Τορνατόρε κυκλοφόρησε το 1988 και βραβεύτηκε με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας
Αρχείο Newsbomb.gr

Η σειρά θα έχει τίτλο «Paradiso» και θα φέρει την υπογραφή του Τζουζέπε Τορνατόρε.

H βραβευμένη με Όσκαρ, εμβληματική ταινία Σινεμά ο Παράδεισος (Cinema Paradiso) του Τζουζέπε Τορνατότε πρόκειται να γίνει τηλεοπτική σειρά!

To πρότζεκτ θα έχει τίτλο Paradiso και θα αποτελείται από έξι επεισόδια σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου του Τορνατόρε. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ταινία Η ταινία είναι βασισμένη στη ζωή του Τζουζέπε Τορνατόρε. Την παραγωγή έχει αναλάβει η νεοσύστατη εταιρεία Bamboo Production του Μάρκο Μπελάρντι (Perfect Strangers).

Όπως έχει αποκαλύψει ο Μπελάρντι, αυτό το διάστημα βρίσκεται στις ΗΠΑ με τον θρυλικό σκηνοθέτη, με σκοπό να πουλήσουν τη σειρά σε γνωστή πλατφόρμα streaming.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουμε το 2023, ενώ ο Τορνατόρε γράφει ήδη τον «πιλότο». Η ιστορία του «Paradiso» θα είναι ίδια με αυτή της θρυλικής ταινίας του 1988 «αλλά σε διευρυμένη μορφή με διάφορα αφηγηματικά σκέλη».

Τα βασικά στοιχεία της σειράς περιλαμβάνουν τη «δύναμη μιας μητέρας, την αλληλεγγύη ενός φίλου, το σεξ ως ταμπού, τις αναγκαστικές μετακινήσεις, την απόδραση και τις έντονες κοινωνικές διαφορές», αναφέρει ο Μπελάρντι.

Εκτός από την επερχόμενη σειρά, ο Μπελάρντι θέλει να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για την εμβληματική ταινία, μια ιδέα που ακόμα δεν έχει πάρει το «πράσινο φως».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία παραγωγής του Μπελάρντι πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με το Netflix για τη δημιουργία δύο ή τριών ιταλικών φιλμ και τριών επιπλέον ταινιών σε παραγωγή της Babmboo. Δεν θα μας ξαφνιάσει λοιπόν καθόλου αν δούμε τη νέα σειρά στο Netflix.

Λίγα λόγια για την ταινία

Το αριστούργημα του Τζουζέπε Τορνατόρε κυκλοφόρησε το 1988 και πήρε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Παράλληλα, βλέπουμε πώς ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατοίκους του χωριού, ενώνοντάς τους μέσα από την αγάπη τους για τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία…

Tην εμβληματική μουσική της ταινίας έχει γράψει ο θρυλικός Ένιο Μορικόνε.

Με πληροφορίες από το Variety

Σχετικές ειδήσεις