Ηρώδειο
Τον Σεπτέμβριο η Αθήνα γίνεται μια μεγάλη μουσική σκηνή
Πηγή: Θωμάς Δασκαλάκης
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι 10+1 συναυλίες του Σεπτεμβρίου που δεν πρέπει να χάσεις!

Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος από ξεχωριστές συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Κοινό και καλλιτέχνες επιστρέφουν στην Αθήνα για να βάλουν τον καλύτερο μουσικό επίλογο σε ένα καλοκαίρι γεμάτο lives, χορό, κέφι και μουσικές για κάθε γούστο και ηλικία.

Από την πρώτη μέρα ήδη, ο Σεπτέμβριος έχει δείξει ξεκάθαρα τις... ξεσηκωτικές προθέσεις του και έχει βαλθεί να μετατρέψει την Αθήνα σε μια μεγάλη μουσική σκηνή με αγαπημένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Από την πλούσια μουσική ατζέντα, του πρώτου μήνα του φθινοπώρου, επιλέγουμε και σας προτείνουμε (μόνο) 10+1 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε.

Ματούλα Ζαμάνη (5/09)

Η Ματούλα Ζαμάνη έρχεται στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη στο Βύρωνα για να μοιραστεί με το πιστό κοινό της μουσικές και ιστορίες, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, τρεις μέρες μετά τη συναυλία της Αθήνας, η Ματούλα ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη (8/09) για μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Γης.

Γιώργος Νταλάρας και Γιάννης Κότσιρας (7/09)

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Κότσιρας, ετοιμάζουν να παρουσιάσουν στο κοινό ένα πρόγραμμα με τα πιο ωραία τραγούδια τους, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Το ξεχωριστό αυτό μουσικό ταξίδι θα περιλαμβάνει αγαπημένα κλασσικά τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών, διασκευές, καινούργια και παλιά τους τραγούδια, απρόβλεπτα κομμάτια και κοινές ερμηνείες. Μαζί τους θα βρίσκεται η Ασπασία Στρατηγού.

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (9/09)

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας


Φίλοι και συνεργάτες του, θα τιμήσουν τον αξέχαστο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με μια συναυλία γιορτή που θα γίνει στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου. Τρία χρόνια από τον θάνατό του, συνάδελφοι και φίλοι του Λαυρέντη θα βρεθούν επί σκηνής και θα τραγουδήσουν το σπουδαίο ρεπερτόριο του.

Συμμετέχουν οι:
Παυλίνα Βουλγαράκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Ελισσάβετ Καρατζόλη, Κίτρινα Ποδήλατα, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Θοδωρής Μαραντίνης, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάνος Μουζουράκης, Δήμητρα Παπίου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιρέλλα Πάχου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διονύσης Σαββόπουλος, Steve Tesser, Διονύσης Τσακνής και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες φίλοι και συνεργάτες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Maraveyas Beach Party (10/09)

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, κατεβαίνουμε στην παραλία και γινόμαστε όλοι μαζί μια μεγάλη κεφάτη παρέα στο μοναδικό beach party του Κωστή Μαραβέγια. Ετοιμαστείτε για πολύ χορό, μουσική, τραγούδι και βουτιές στην Α’ Πλαζ Βούλας για να γιορτάσουμε το τέλος του καλοκαιριού με τον πιο όμορφο τρόπο.

Γιάννης Χαρούλης (12 & 13/09)

Μετά το καλοκαιρινό μουσικό του ταξίδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει στην Αθήνα για δύο -τελικά- συναυλίες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ο αγαπημέος καλλιτέχνης από την Κρήτη, έρχεται να μοιραστεί μαζί μας παλιά και νέα τραγούδια, μουσικές και χαρές που όλοι έχουμε ανάγκη.

Γιάννης Αγγελάκας & 100°C (15/09)

Γιάννης Αγγελάκας
Γιάννης ΑγγελάκαςΑλέξανδρος Γαστεράτος


Τον απολαύσαμε στην Πλατεία Νερού τον περασμένο Ιούνιο. Ο Γιάννης Αγγελάκας παίρνει την μπάντα του, τους 100°C, και επιστρέφουν στην Αθήνα, για ένα λάιβ σε... θερμοκρασία βρασμού. Στις 15 Σεπτεμβρίου έρχoνται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να γιορτάσουν το τέλος του καλοκαιριού. Τη συναυλία θα ανοίξουν τα Kadinelia.

Πρότζεκτ Μάνος Λοΐζος – ΜΕΤΑ (16/09)

Τριάντα καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς ανεβαίνουν στη σκηνή της Τεχνόπολης με το πρότζεκτ Μάνος Λοΐζος – ΜΕΤΑ, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. Ένα αφιέρωμα στα τραγούδια και το έργο του Μάνου Λοΐζου που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Μαζί τους σε ειδική τιμητική συμμετοχή θα βρεθούν και δύο από τις πρώτες ερμηνεύτριες των τραγουδιών του Μάνου Λοΐζου: η Δήμητρα Γαλάνη και η Μαρία Φαραντούρη.

Συμμετέχουν: Αλέξανδρος Μίαρης (Electric Litany) . Amalia And The Architects. Aspra Blend Mishkin x George Kapis x Νεφέλη Φασούλη. Δραμαμίνη. Εβελίνα Μεγαλοκονόμου. George Gaudy. Idra Kayne. Joanna Drigo. Θοδωρής Μαυρογιώργης x Μαρία Αλαμάνη Ναθαναηλίδου. Maroulita De Kol. Μυρτώ Βασιλείου. Nalyssa Green. Ντέιβιντ x Matina Sous Peau. Πλέτρος Κλαμπάνης. Sarah P. Sophie Lies. S.W.I.M. Τα Παιδιά της Παλαιότητας. Whereswilder. Χριστίνα Μαξούρη. Yiotis.

Μαρίζα Ρίζου (18/09)

Η γεμάτη θετική ενέργεια και κέφι, Μαρίζα Ρίζου μας υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη χορό και μουσική, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Το πιο χαμογελαστό κορίτσι της ελληνικής μουσικής, θα βρίσκεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στο Βύρωνα, για τη μοναδική της μεγάλη συναυλία στην Αθήνα για το φετινό καλοκαίρι.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη (19/09)

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Θέατρο Άλσος για να απολαύσουμε την αγαπημένη Ελεωνόρα Ζουγανέλη, όπου θα κλείσει τη μεγάλη καλοκαιρνή της περιοδεία. Η Ελεωνόρα ανεβαίνει στη σκηνή με νέα μπάντα, με τα καινούρια τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη που πρόσφατα κυκλοφόρησαν σε ένα άλμπουμ με τίτλο «Τι να λέμε τώρα», αλλά και πολλά κομμάτια που έχουμε αγαπήσει μέχρι σήμερα.

Madrugada (24/09)

madrugada
MadrugadaΡενέ Ρεβάχ


Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, οι αγαπημένοι στη χώρα μας Madrugada, έρχονται για πρώτη φορά στο Καλλιμάρμαρο, σε μια από τις πιο πολυναμενόμενες συναυλίες της χρονιάς. Τη συναυλία των Νορβηγών θα ανοίξει η Amanda Tenfjord που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision. Special guest η Νορβηγίδα, Ane Brun.

Eros Ramazzotti (27/09)

Eros Ramazzotti
Eros Ramazzotti

Ο συναυλιακός Σεπτέμβριος θα κλείσει θεαματικά με τον Eros Ramazzotti στο Ηρώδειο. Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, ο γνωστός Ιταλός καλλιτέχνης θα δώσει μια μοναδική συναυλία στη σκιά της Ακρόπολης. Ο Ιταλός «τροβαδούρος» θα επισκεφθεί τη χώρα μας στο πλαίσιο πέντε μαγευτικών κι ανεπανάληπτων εμφανίσεων σε σπουδαίους ιστορικούς χώρους σε Ευρώπη κι Ισραήλ.


Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ