ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τέλειοι Ξένοι: Η ταινία - φαινόμενο που μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες γίνεται θεατρικό έργο

Μυρτώ Αλικάκη και Πέτρος Λαγούτης
Η Μυρτώ Αλικάκη και ο Πέτρος Λαγούτης είναι οι Τέλειοι Ξένοι
Αρχείο Newsbomb.gr

Οι Τέλειοι Ξένοι έρχονται στο θέατρο Αθηνά από τις 20 Οκτωβρίου, σε μετάφραση / διασκευή Ελεονώρας Μελέτη.

Το ιταλικό κινηματογραφικό φαινόμενο Perfetti Sconosciuti (Τέλειοι Ξένοι) του Πάολο Τζενοβέζε ανεβαίνει στο θέατρο Αθηνά από τον Οκτώβριο.

Eπτά φίλοι, τρία ζευγάρια και ένας «ελεύθερος», συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική» Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο…

Το έργο «Τέλειοι Ξένοι», με τις ξεκαρδιστικές ανατροπές και τις απρόσμενες εξελίξεις του, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και έχει γίνει επίσης πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία.

Από τον Οκτώβρη, με το έργο αυτό ανοίγει το πρόγραμμα του θεάτρου Αθηνά, το οποίο έχει πλήρως ανακαινιστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, αλλά και με νέα, όμορφη αρχιτεκτονική.

Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Πέτρος Λαγούτης και Γιώργος Πυρπασόπουλος. Τη μετάφραση και θεατρική απόδοση έχει κάνει η Ελεονώρα Μελέτη.

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά):
Μυρτώ Αλικάκη, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Λιόλιος, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Γιώργος Χρανιώτης και στον ρόλο της μικρής κόρης η Λυδία Σγουράκη.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης
Οι πρωταγωνιστές της παράστασης

Η ταινία

Η ιταλική ταινία Perfetti Sconosciuti του Πάολο Τζενοβέζε κυκλοφόρησε το 2016, γνωρίζοντας τεράστια εμπορική επιτυχία και απήχηση λόγω του έξυπνου σεναρίου. Τον Ιούλιο του 2019, ιταλικό αυτό κινηματογραφικό φαινόμενο μπήκε στον κατάλογο των Ρεκόρ Γκίνες ως η ταινία με τα περισσότερα remake στην ιστορία του κινηματογράφου μέχρι σήμερα, που φτάνουν τα 18!

Στην χώρα μας, η ταινία διασκευάστηκε στα ελληνικά ως «Τέλειοι Ξένοι», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τους: Σμαράγδα Καρύδη, Άλκη Κούρκουλο, Μαρία Ναυπλιώτου, Μάκη Παπαδημητρίου, Γιάννο Περλέγκα, Ευαγγελία Συριοπούλου, Χριστίνα Βαρώτσου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Πυρπασόπουλος
Μετάφραση/Απόδοση: Ελεονώρα Μελέτη
Σκηνικά: Νότης Χριστοδούλου
Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Σγουράκη, Καλή Βοϊκλή
Παραγωγή: Θοδωρής Μαροσούλης

Πληροφορίες
Πρεμιέρα στις 20 Οκτωβρίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη-Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή 19:30
Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)

Eισιτήρια:
18€ - 16€ - 14€

Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10 & Πατησίων, Πεδίον Άρεως
Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ. 2108237330


Διαβάστε επίσης

Netflix: Νέα σειρά θρίλερ με άρωμα «La Casa de Papel»

House Of The Dragon: Το τρέιλερ του 6ου επεισοδίου δείχνει μια τεράστια αλλαγή για την επική σειρά

Box Office: «Εισιτήριο για τον παράδεισο» έκοψαν οι σινεφίλ στα ελληνικά σινεμά