ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σινεμά: Οι νέες ταινίες που θα δείτε την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου

Άμστερνταμ
Το all-star καστ της ταινίας Άμστερνταμ
20th Century Studios

Αυτές είναι οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

Η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Νοεμβρίου ξεκινάει με ένα πλούσιο πρόγραμμα νέων κυκλοφοριών και πασίγνωστων πραγωνιστών. Από τις ταινίες που ξεχωρίζουν είναι το Άμστερνταμ του Ντέιβιντ Ο’Ράσελ με ένα πλούσιο καστ ηθοποιών, η νέα ταινία του Γκασπάρ Νοέ με τίτλο Vortex, όπως και το Emily που διηγείται την «φανταστική» ζωή μιας από τις πιο διάσημες συγγραφείς όλων των εποχών, της Emily Brontë. Αυτή την εβδομάδα, θα δούμε και την επιστροφή του Μελ Γκίμπσον στη μεγάλη οθόνη με την ταινία Ανώνυμη Κλήση.

Άμστερνταμ (Amsterdam)

Η νέα ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη/σεναριογράφου Ντέιβιντ Ο’Ράσελ. Μια συναρπαστική και εξαιρετικά περίτεχνη ιστορία που συνυφαίνει πανέξυπνα τα ιστορικά δεδομένα με τη μυθοπλασία σε μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία από τα 20th Century Studios και New Regency. Η συγκλονιστική επική ταινία μυστηρίου όπου παρακολουθούμε τρεις πολύ καλούς φίλους που βρίσκονται ξαφνικά μπλεγμένοι στις πιο σοκαριστικές μυστικές συνωμοσίες στην ιστορία της Αμερικής.

Πρωταγωνιστούν: ο βραβευμένος με Oscar Κρίστιαν Μπέιλ, η δύο φορές υποψήφια για Oscar Μάργκο Ρόμπι καθώς και οι Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, Άνια Τέιλορ - Τζόι, Κρις Ροκ, Μάικλ Σάνον, Μάικ Μάγιερς, Τέιλορ Σουίφτ, Ζόε Σαλντάνα, Άντρια Ράιζμπορο και οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Ράμι Μάλεκ.

Ανώνυμη Κλήση (On the Line)

Μπορεί μία κλήση να αλλάξει τα πάντα; Ο βραβευμένος με Όσκαρ Μελ Γκίμπσον (Braveheart) πρωταγωνιστεί σε ένα ψυχολογικό θρίλερ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ρομουάλντ Μπουλανζέ (Connectés). Μια ταινία με γερές δόσεις αγωνίας και ένα ανελέητο κυνήγι ενάντια στον χρόνο.

Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός (Μελ Γκίμπσον) δέχεται μια κλήση από έναν άγνωστο, που απειλεί να σκοτώσει ολόκληρη την οικογένεια του ζωντανά στον αέρα. Για να σώσει αγαπημένα πρόσωπα, ο παραγωγός θα πρέπει να παίξει ένα σκοτεινό παιχνίδι επιβίωσης. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει είναι να ανακαλύψει την ταυτότητα του εγκληματία.

Vortex

Ο μεγάλος προβοκάτορας του παγκόσμιου σινεμά, Γκασπάρ Νοέ, αλλάζει στιλ, αλλά παραμένει σοκαριστικός. Το Amour του Χάνεκε μπαίνει στο παραισθησιογόνο σύμπαν του Νοέ και μας προσκαλεί σε μια αδυσώπητα ρεαλιστική ιστορία τρόμου, όπου ο τρόμος πηγάζει από τις δυσκολίες του γήρατος.

Φύγαμε (Hit the road)

Ένα Ιρανικό φιλμ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, ένα αστείο όσο και δραματικό μα διαρκώς απολαυστικό road movie, που φέρνει αναπάντεχα κοντά τη μεγάλη παράδοση του Ιρανικού σινεμά και στοιχεία της σύγχρονης ποπ κουλτούρας, με θαρραλέα ματιά και μαεστρική σκηνοθεσία. Η κρυφή, σχεδόν συνομωτική διαδρομή μιας χαοτικής όσο και τρυφερής οικογένειας προς τα σύνορα, με τη συνοδεία των τραγουδιών της Χαγιεντέ και του Έμπί, μας παρασύρει και μας συγκινεί, σε ένα θριαμβευτικό ντεμπούτο που συμμετείχε επίσημα στο Φεστιβάλ Καννών και κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Λονδίνου. Σκηνοθετική επιμέλεια τρέιλερ: Στέλλα Καβαδάτου. Μοντάζ τρέιλερ: Βαγγέλης Κατσιγιάννης.

Emily

Η ταινία διηγείται την «φανταστική» ζωή μιας από τις πιο διάσημες συγγραφείς όλων των εποχών, της Emily Brontë.

Μιας επαναστάτριας και αλλόκοτης κοπέλας, η οποία καθώς μεγαλώνει, αυτοπροσδιορίζεται , βρίσκει τη φωνή της και τελικά γράφει το κλασικό έργο «Ανεμοδαρμένα Ύψη». Οι σχέσεις που την ενέπνευσαν όπως η ωμή και παθιασμένη σχέση της με τις αδερφές της. Ο πρώτος της απαγορευμένος έρωτας με τον Weightman και η στοργική της αγάπη και ο θαυμασμός της για τον αντισυμβατικό αδερφό της Branwell.

Η Πριγκίπισσα Αλάνι (Pil's Adventures)

Η Πιλ είναι μια νεαρή ορφανή που ζει στη μεσαιωνική πόλη Ομιχλούπολη. Μια μέρα, ο Τρίσταν, ο άκαρδος αντιβασιλέας, καταριέται τον Ρόλαντ, διάδοχο του θρόνου, και τον μεταμορφώνει σε «γατόκοτα» (μισό κοτόπουλο, μισό γάτα). Για να σώσει τον Ρόλαντ και το βασίλειο, η Πιλ ξεκινά μια αναζήτηση για το αντίδοτο. Ο Κρόμπαρ, ένας άγαρμπος φρουρός με καλή καρδιά, ο Κουδουνάκιας, ένας νεαρός γελωτοποιός, και η παρέα των τριών κουναβιών της, την ακολουθούν. Από το Καταραμένο Δάσος έως το Λαγκάδι του Θηρίου, η Πιλ και η απίθανη συντροφιά της θα ζήσουν τη μεγαλύτερη περιπέτεια. Και θα βρουν την οικογένεια που δεν είχαν ποτέ.

Φυγή (Flee)

Η αληθινή ιστορία φυγής του Amin Nawabi (το όνομα δεν είναι αληθινό, η ιστορία όμως είναι) από το Αφγανιστάν σε μικρή ηλικία, για ένα ομηρικό ταξίδι προς την ελευθερία. Ο Amin τώρα είναι 36 ετών, κάτοικος της Δανίας, ακαδημαϊκός κι έτοιμος να παντρευτεί τον επί χρόνια σύντροφο του…

Έρχεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά μετά από χρόνια με το γεμάτο πόνο παρελθόν του και εκμυστηρεύτεται την ιστορία του. Μια ιστορία που έχει ομοιότητες με πολλών προσφύγων που κατάφεραν να αποκτήσουν μια καινούργια ζωή, αλλά που κουβαλούν πάντα μαζί τους το τραύμα.

Η ταινία του Jonas Poher Rasmussen υπήρξε υποψήφια για τρία Βραβεία Όσκαρ (Διεθνής Ταινία, Ντοκιμαντέρ & Αnimation), γράφοντας ιστορία ως η πρώτη ταινία που κερδίζει υποψηφιότητα στις 3 αυτές κατηγορίες μαζί.

Διαβάστε επίσης

Νέο εντυπωσιακό τρέιλερ για το σίκουελ του «Avatar»

Τζόνι Ντεπ: Αγνώριστος στη νέα του ταινία ως Λουδοβίκος XV

Box Office: H «Γιορτή του Σινεμά» έφερε κόσμο και ρεκόρ εισιτηρίων