Ελληνικές σειρές για το Netflix
Έτερος Εγώ και άλλες τέσσερις ελληνικές σειρές που θα ήταν ο ορισμός του binge watching στο Netflix
Πηγή: Newsbomb.gr
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Έτερος Εγώ» και άλλες 4 σειρές που άξιζαν μια θέση στο Netflix

Εκτός από το Maestro, υπάρχουν πέντε ακόμα ελληνικές σειρές που εύκολα θα βλέπαμε στο Netflix.

Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε και επίσημα ότι το Netflix απέκτησε τα παγκόσμια δικαιώματα για την επιτυχημένη ελληνική σειρά Maestro σε σενάριο, σκηνοθεσία και πρωταγωνιστικό ρόλο τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

Ήδη εδώ και αρκετούς μήνες γνωρίζαμε ότι η νέα σειρά του Mega που έχει κερδίσει τους Έλληνες τηλεθεατές, έχει κεντρίσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του «γίγαντα του streaming», με αποτέλεσμα να φιγουράρει πρώτο στη λίστα με τις ελληνικές σειρές που επιθυμεί να εντάξει στο πρόγραμμά του. Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες έκαναν λόγο και για τις «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη που έχει ήδη μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1+. Τελικά, οι δυο πλευρές έδωσαν τα χέρια και κάπως έτσι, το Maestro έγινε η πρώτη ελληνική σειρά που θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο μέσω του Netflix.

Ωστόσο, στο παρελθόν, μια άλλη σειρά ήταν εκείνη που είχε στρέψει την προσοχή του Netflix πάνω της και κατ' επέκτασιν στις ελληνικές παραγωγές. Ο λόγος φυσικά για το Έτερος Εγώ, που βρέθηκε μια ανάσα από το πρόγραμμα του Netflix.

To πρότζεκτ του Σωτήρη Τσαφούλια όχι μόνο άνοιξε το δρόμο, αλλά -ευτυχώς- άλλαξε και τα δεδομένα στην ελληνική μυθοπλασία.

Στην παρακάτω λίστα, θα βρείτε συνολικά πέντε ελληνικές τηλεοπτικές παραγωγές υψηλών προδιαγραφών των δύο τελευταίων ετών, που ξεχωρίζουν για την κινηματογραφική ατμόσφαιρα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχες του εξωτερικού. Πέντε σειρές που θα άξιζαν μια θέση στο Netflix και θα μας έκαναν να λιώσουμε στον καναπέ μας με ατελείωτο binge watching.

Έτερος Εγώ

To Έτερος Εγώ του Σωτήρη Τσαφούλια βρίσκεται ασφαλώς στην κορυφή της λίστας με τις ελληνικές σειρές που θα έπρεπε οπωσδήποτε να υπάρχουν στον κατάλογο του Netflix.

Η δημοφιλής και επιδραστική σειρά που έχει αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση, ήταν η πρώτη που βρέθηκε στο κατώφλι της εισόδου του Netflix! Ο «γίγαντας του streaming» ήθελε διακαώς το πρότζεκτ του Σωτήρη Τσαφούλια που έχει κάνει θραύση στην Ελλάδα, όμως η συμφωνία χάλασε στο παρά πέντε.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης, σε συνεντεύξεις που έχει δώσει στο παρελθόν εξήγησε τον λόγο που δεν προχώρησε η συμφωνία, αναφέροντας: «Υπήρχε μια μικρή διαφωνία, στο τελευταίο στάδιο για την προβολή. Το Netflix αρνιόταν να παίζει τη σειρά παντού με εξαίρεση την Ελλάδα. Εκεί δεν τα βρήκαμε». Το βέτο άσκησε η Cosmote TV που κάνει και την παραγωγή της σειράς, όπως εξήγησε ο Σωτήρης Τσαφούλιας. «Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι κάτι που αφορά την Cosmote».

Υπενθυμίζουμε, ότι στις αρχές του 2023 το Έτερος Εγώ θα επιστρέψει με την τρίτη και τελευταία σεζόν του που έχει τίτλο «Νέμεσις – Η αρχή του τέλους». Στον κύκλο των 8 επεισοδίων της πολυαναμενόμενης σειράς, ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης είναι συντετριμμένος μετά τον τραγικό χαμό της αγαπημένης του Τόνιας. Πενθεί κλεισμένος στο σπίτι του, δεν διδάσκει και βρίσκει παρηγοριά μεταξύ ονείρων και παραισθήσεων, γιατί μόνο εκεί τη συναντά. Ωστόσο, μία έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών δεν αργεί να τον επαναφέρει στην ενεργό δράση, καθώς το τμήμα ανθρωποκτονιών ζητά και πάλι τη συμβολή του. Παράλληλα, η εμφάνιση προσώπων από το παρελθόν οδηγεί σε συγκρούσεις και φέρνει τους πάντες αντιμέτωπους με τις συνέπειες των επιλογών τους. Η Νέμεσις έρχεται για όλους.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους επιστρέφουν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (καθηγητής Λαΐνης), o Πέτρος Λαγούτης (αστυνόμος Παντελής Σκλαβής), η Βίκυ Παπαδοπούλου (δημοσιογράφος Χριστίνα Στεργίου), η Άννα Μενενάκου (αστυνόμος Μάρθα Καρρά), καθώς και οι Μάνος Βακούσης (Απόστολος Μπαρασόπουλος), Σπύρος Παπαδόπουλος (Υποστράτηγος Μαρκάτος), Κατερίνα Διδασκάλου (Ελένη Μαρούδα), Δημήτρης Καπετανάκος (Άλκης Μασάτος), Τάσος Νούσιας (Νίκος Βανόρτας) και Κόρα Καρβούνη (Δανάη).

Παράλληλα, ο νέος κύκλος επεισοδίων του «Έτερος Εγώ» υποδέχεται μια σειρά καταξιωμένων Ελλήνων ηθοποιών και όχι μόνο. Μεταξύ αυτών, οι: Γιάννης Μπέζος, Κώστας Αρζόγλου, Μαριάννα Τουμασάτου, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαίρη Χρονοπούλου, Ηλίας Λογοθέτης, Αντίνοος Αλμπάνης, Κρατερός Κατσούλης, Στράτος «Stan» Αντιπαριώτης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Σωτήρης Χατζάκης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Φαλελάκης, Αθηνά Τσιλύρα, Σοφία Πανάγου κ.ά.

Το πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 10 Νοεμβρίου σε ειδική προβολή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Κάνε ότι κοιμάσαι

Η ΕΡΤ βαδίζει στο δρόμο που χάραξε το Έτερος Εγώ και καλά κάνει, καθώς το νέο αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου, έχει πετύχει να καθηλώνει τους Έλληνες τηλεθεατές με διπλό επεισόδιο κάθε Δευτέρα, με αποτέλεσμα να έχει γίνει το φετινό μας «κόλλημα».

Η επιτυχημένη συνταγή για την πολυσυζητημένη σειρά της σεζόν περιλαμβάνει σενάριο χωρίς κενά, εξαιρετική σκηνοθεσία και ερμηνείες και συνεχείς ανατροπές στο φινάλε κάθε επεισοδίου που κάνουν το Twitter κάθε φορά να παραληρεί. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βλέπουμε τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος επιστρέφει στη μυθοπλασία της μικρής οθόνης μετά από πολύ καιρό, δίνοντας ίσως την καλύτερη τηλεοπτική ερμηνεία του μετά τους Απαράδεκτους.

Όσον αφορά την πλοκή: Ο Νικόλας είναι ο αγαπημένος φιλόλογος σε ένα περιθωριακό λύκειο. Μια σειρά συγκλονιστικών γεγονότων αρχίζει να εκτυλίσσεται μετά από μια βίαιη ληστεία σε ένα γειτονικό σπίτι που δημιουργεί ένταση στην ήδη κλονισμένη σχέση του με τη σύζυγο και την κόρη του. Την ίδια στιγμή η απιστία του με μια μυστήρια γυναίκα τον βασανίζει αλλά όλα αλλάζουν σύντομα, αφού το κακό παραμονεύει κι έχει βάλει στόχο τη γυναίκα και την κόρη του.

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Έμιλυ Κολιανδρή, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Τάσος Γιαννόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Δημήτρης Καπετανάκος, Βασίλης Ευταξόπουλος, Γιάννης Σίντος, Γεωργία Μεσαρίτη, Αναστασία Στυλιανίδη, Βασίλης Ντάρμας, Μαρία Μαυρομμάτη, Αλέξανδρος Piechowiak, Χρήστος Διαμαντούδης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Χρήστος Ζαχαριάδης, Δημήτρης Γεροδήμος, Λευτέρης Πολυχρόνης, Ζωή Ρηγοπούλου, Δημήτρης Καλαντζής, Έλενα Ντέντα, Καλλιόπη Πετροπούλου, Αλέξανδρος Βάρθης, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανανίας Μητσιόπουλος, Γιώργος Δεπάστας, Χρήστος Στεφανής

Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Αλέξανδρος Πανταζούδης, Αλέκος Κυράνης, σε σενάριο
του Γιάννη Σκαραγκά. Η σειρά είναι διαθέσιμη και στο ERTFLIX και είναι ιδανική για ατελείωτο binge watching.

Σιωπηλός Δρόμος

Ένα σχολικό λεωφορείο. Εννέα μαθητές. Μία καλοστημένη ομαδική απαγωγή. Χιλιάδες τηλεθεατές καθηλωμένοι μπροστά στις οθόνες τους.

Η δραματική σειρά του Mega που επιτυχώς ακροβατούσε με το ψυχολογικό θρίλερ, είχε την υπογραφή του κορυφαίου συγγραφικού διδύμου Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη, σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη.

Ξεχώρισε για την κινηματογραφική αισθητική, τις ερμηνείες από ένα καστ γνωστών πρωταγωνιστών και την πρωτότυπη μουσική που έφερε την υπογραφή του μουσικοσυνθέτη Θοδωρή Ρέγκλη, ο οποίος «έντυσε» μουσικά το τρέιλερ της ταινίας «Παράσιτα», που απέσπασε 4 βραβεία Όσκαρ το 2020.

Η υπόθεση της σειράς ήταν η εξής: Ένα αναπάντεχο γεγονός έρχεται να ταράξει τη φαινομενικά ήρεμη ζωή μιας εύρωστης κοινωνίας. Τα ίχνη ενός σχολικού λεωφορείου χάνονται ξαφνικά, ένα πρωινό. Μέσα στο λεωφορείο βρίσκονται εννέα μαθητές του δημοτικού, παιδιά εύπορων και ισχυρών οικογενειών, μαζί με τον οδηγό και μια συνοδό. Οι αστυνομικές έρευνες κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά και όλα δείχνουν πως έχουν να κάνουν με μία ομαδική απαγωγή. Μια νεαρή δημοσιογράφος βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων.

Μία ολόκληρη κοινωνία κλυδωνίζεται. Ένα παζλ υπόπτων σχηματίζεται, πάθη, μυστικά και ίντριγκες, αποκαλύπτονται. Τα προσωπεία πέφτουν και οι κρυφές ζωές των πρωταγωνιστών βγαίνουν στο φως. Αντιμέτωποι με μια εφιαλτική πραγματικότητα οι ήρωες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους δαίμονες. Θα καταφέρουν να διαβούν τον «Σιωπηλό Δρόμο» για να φτάσουν στην αλήθεια, στην εξιλέωση και τελικά στη λύτρωση;

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν οι: Δημήτρης Λάλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χρήστος Λούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νικόλας Παπαγιάννης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μυρτώ Αλικάκη και Χριστίνα Φαμέλη.

Καρτ Ποστάλ

Kάνουμε ένα διάλειμμα από τις αστυνομικές σειρές μυστηρίου, για να θυμηθούμε ένα εντελώς διαφορετικό πρότζεκτ με αγαπημένους ηθοποιούς, ξεχωριστές ερμηνείες και εξαιρετική φωτογραφία.

Αναφερόμαστε φυσικά στη σειρά της ΕΡΤ «Καρτ Ποστάλ», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ, που φέρεται να είχε τραβήξει επίσης την προσοχή του Νetflix. Όπως και με το Έτερος Εγώ, το γεγονός αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να μην υπάρχει μετάδοση της σειράς από την ΕΡΤ ή το ERTFLIX.

Όσοι δεν έχουν δει τη σειρά αξίζει να αναφέρουμε ότι 12 αυτοτελείς ιστορίες της με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, μας ταξίδεψαν στην Κρήτη και στο Λονδίνο.

Ο Τζόζεφ, ένας ελληνικής καταγωγής εσωστρεφής Άγγλος αρχαιολόγος, σχεδιάζοντας μια πρόταση γάμου στη σύντροφό του, έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη. Όταν εκείνη δεν εμφανίζεται στο αεροδρόμιο, ξεκινά μια μοναχική περιπλάνηση στο νησί. Αρχίζει να στέλνει καρτ ποστάλ στο σπίτι της πρώην, πια, συντρόφου του στο Λονδίνο, με ιστορίες που ακούει ή βιώνει. Δεν γνωρίζει, όμως, ότι τις κάρτες παραλαμβάνει η νέα ένοικος του σπιτιού, η Έλι, η οποία αναπτύσσει συναισθήματα για τον μυστηριώδη άντρα.

Τη διασκευή του σεναρίου έκαναν οι: Νίκος Απειρανθίτης, Αλεξάνδρα Κατσαρού, Δώρα Μασκλαβάνου, Παναγιώτης Χριστόπουλος, σε συνεργασία με τη συγγραφέα. Η σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Παπαβασιλείου.

Στη σειρά της ΕΡΤ είδαμε τους: Ανδρέα Κωνσταντίνου, Αινεία Τσαμάτης, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Κρυσταλλία Κεφαλούδη, Θανάση Παπαγεωργίου, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννο Περλέγκα, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Άννα Μάσχα, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Θησέα Παπαπαναγιώτου, Μαρία Βοσκοπούλου.

Τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα στο ERTFLIX.

42οC

Ακόμα μια παραγωγή της COSMOTE TV που κέρδισε τους τηλεθεατές και ξεχώρισε. Ο λόγος για το ερωτικό-ψυχολογικό θρίλερ 42οC της Ναταλί Δούκα, αποτελούμενο από 8 συναρπαστικά επεισόδια.

Η υπόθεση της σειράς ξεδιπλώνεται γύρω από ένα έγκλημα που συντελείται κάτω από τον ελληνικό ήλιο: μια έφηβη χάνει τη ζωή της, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η οικογένειά της και ολόκληρη η τοπική κοινωνία του νησιού κλονίζονται από τον απροσδόκητο θάνατό της. Η ημέρα του θανάτου της είναι η ημέρα επιστροφής της αδελφής της, Λένας (Ναταλία Swift), η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τραγικό συμβάν: η αδερφή της νεκρή στην ίδια τοποθεσία που είχε εντοπιστεί η σορός της μητέρας της, έξι χρόνια πριν. Στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τους υπεύθυνους, η Λένα θα βρει ένα σύμμαχο στο πρόσωπο του εφηβικού της έρωτα, του Νίκου (Κώστας Νικούλι), ενώ θα έρθει αντιμέτωπη με την οικογένειά της, με μυστικά και μνήμες να επιστρέφουν για να την στοιχειώσουν.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν οι: Κατερίνα Λέχου, Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Theo Alexander, Έμιλυ Κολιανδρή και Μπέτυ Αποστόλου. Επίσης μια ομάδα νέων και ανερχόμενων Ελλήνων ηθοποιών, όπως η Σεμίραμις Αμπατζόγλου, ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, η Μαριέλλη Μανουδάκη, ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου και η Στεφανία Σωτηροπούλου.

Στο σκηνοθετικό τιμόνι βρέθηκε ο βραβευμένος Γιώργος Παπαβασιλείου (Slave, Der Bergdoktor, The storm tide, Special Unit) ενώ στο σενάριο οι Σέργιος Κωνσταντινίδης και Κάλλια Παπαδάκη.



Διαβάστε επίσης

Πρεμιέρα για το «Έτερος Εγώ: Νέμεσις»: Πού θα δούμε το πρώτο επεισόδιο

Έτερος Εγώ - Νέμεσις: Σωτήρη Τσαφούλια πότε κυκλοφορεί η τρίτη σεζόν της σειράς;

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας του Έτερος Εγώ στο Newsbomb.gr: Τι συμβαίνει με τη χρήση όπλων στις ταινίες του

«Maestro»: Πήρε τα δικαιώματα το Netflix – Τα πρώτα λόγια Παπακαλιάτη

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ