ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρώτη ματιά στην πέμπτη ταινία του «Ιντιάνα Τζόουνς»

Ιντιάνα Τζόουνς 1989
Ο Χάρισον Φορντ στο «Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία» το 1989
Murray Close/Getty Images

To Ιντιάνα Τζόουνς 5 θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2023.

Το περιοδικό Empire μας δίνει την πρώτη γεύση από την πολυαναμενόμενη πέμπτη ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς, με τον Χάρισον Φορντ για τελευταία φορά στον ρόλο του αρχαιολόγου της καρδιάς μας.

Το βρετανικό περιοδικό φιλοξενεί ένα μεγάλο αφιέρωμα με φωτογραφίες και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών του πέμπτου Ιντιάνα Τζόουνς και φυσικά τον θρυλικό «Ίντι» να φιγουράρει στο εξώφυλλο του τεύχους.

H πρώτη ματιά στον πέμπτο Ιντιάνα Τζόουνς του Χάριστον Φορντ
H πρώτη ματιά στον πέμπτο Ιντιάνα Τζόουνς του Χάριστον ΦορντEmpire

Όπως μαθαίνουμε από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών, η νέα ταινία θα είναι γεμάτη δράση, περιπέτεια, χιούμορ και συναίσθημα. Μάλιστα, ο Χάρισον Φορντ αναφέρει πως πρόκειται να ολοκληρώσει την ιστορία του Ίντι με τον καλύτερο τρόπο. Ο 80χρονος ηθοποιός σχολιάζει τα γυρίσματα ως επίπονα και σκληρά -όλοι θυμόμαστε τον τραυματισμό που υπέστη στον ώμο κατά τη διάρκεια αυτών- ωστόσο δηλώνει χαρούμενος για την ταινία που έκαναν.

Όσον αφορά την υπόθεση της ταινίας, το Empire μας αποκαλύπτει ότι τοποθετείται στο 1969, στην αυγή της διαστημικής εποχής. Την ώρα που ο άνθρωπος ταξίδευε προς το φεγγάρι, ο Ιντιάνα Τζόουνς έβρισκε τους ναζί και πάλι στο δρόμο του.
Σε αυτό το σημείο συναντάμε και τον κακό Βόλερ του Μαντς Μίκελσεν, ο οποίος εμπνέεται από τον πραγματικό μηχανικό της NASA, Βέρνερ φον Μπράουν. «Είναι ένας άνθρωπος που επιθυμεί να διορθώσει μερικά από τα λάθη του παρελθόντος. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να κάνει τον κόσμο ένα πολύ καλύτερο μέρος για να ζεις. Θα ήθελε πολύ να το πάρει στα χέρια του. Το θέλει όμως και ο Ιντιάνα Τζόουνς, και έτσι, έχουμε μια ιστορία», εξηγεί ο ηθοποιός.

Μαζί με τους Φορντ και Μίκελσεν, πρωταγωνιστούν ακόμα οι: Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ και Αντόνιο Μπαντέρας.

Για πρώτη φορά, και μετά από τέσσερα Ιντιάνα Τζόουνς, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ παραδίδει τη σκυτάλη της σκηνοθεσίας, την οποία αναλαμβάνει ο Τζέιμς Μάνγκολντ (Walk the Line). Ωστόσο για ακόμα μια φορά, την επική μουσική του φιλμ αναλαμβάνει ο θρυλικός Τζον Γουίλιαμς. Στη Διεύθυνση Φωτογραφίας βρίσκεται ο «δικός μας» Φαίδων Παπαμιχαήλ.

O Ιντιάνα Τζόουνς στο περιοδικό Empire
O Ιντιάνα Τζόουνς στο περιοδικό EmpireEmpire

Η πρεμιέρα της πέμπτης ταινίας Ιντιάνα Τζόουνς έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου 2023.

Διαβάστε επίσης

Ιντιάνα Τζόουνς: Ο Κρις Πρατ και το φάντασμα του Χάρισον Φορντ

Ο Χάρισον Φορντ έγινε 80 και αυτοί είναι οι 10+1 ρόλοι που έχει απορρίψει

Κανείς άλλος δεν θα παίξει τον Ιντιάνα Τζόουνς μετά τον Χάρισον Φορντ