ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρώτη ματιά από τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

O Γιώργος Λάνθιμος με τη «μούσα του», Έμμα Στόουν
O Γιώργος Λάνθιμος με τη «μούσα του», Έμμα Στόουν
AP

Στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου, η Έμμα Στόουν θα υποδυθεί έναν θηλυκό... Φρανκεστάιν.

Το Poor Things, είναι η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στα σινεμά το 2023.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ταινία – η οποία ήδη βρίσκεται στο post production- πρόκειται να κάνει πρεμιέρα τον Μάιο στο Φεστιβάλ των Καννών. Για την ώρα πάντως έχουμε την πρώτη φωτογραφία της ταινίας στην οποία βλέπουμε τη μούσα του Έλληνα σκηνοθέτη, Έμμα Στόουν.

Υπενθυμίζεται ότι η διάσημη ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τον Λάνθιμο στην Ευνοούμενη και στη Βληχή, ενώ αναμένεται να τη δούμε και στο επερχόμενο AND το οποίο ολοκλήρωσε τα γυρίσματα τον προηγούμενο καιρό.

Σημειώνεται ότι το Poor Things είναι η κινηματογραφική διασκευή στο ομώνυμο βιβλίο του Σκωτσέζου συγγραφέα Άλισντερ Γκρέι. Στην ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη πρωταγωνιστεί επίσης ο Γουίλεμ Νταφόε, Μαρκ Ράφαλο και ο Κρίστοφερ Άμποτ. Το σενάριο έχει την υπογραφή του Λάνθιμου και του Τόνι ΜακΝαμάρα (Ευνοούμενη), σε παραγωγή της Element Pictures.

Το μυθιστόρημα του Γκρέι κυκλοφόρησε το 1992 και ως κεντρικό χαρακτήρα έχει την Μπελ Μπάξτερ, μια νεαρή νυμφομανή, ένα θηλυκό... Φρανκεστάιν την οποία θα ενσαρκώσει η Στόουν. Στις προθήκες των ελληνικών βιβλιοπωλείων θα το βρείτε υπό τον τίτλο Χαμένα Κορμιά (εκδόσεις Νεφέλη).

Στη σύνοψη του βιβλίου αναφέρεται: «Τοποθετημένο στη Γλασκώβη και τα περίχωρά της, στην Αλεξάνδρεια και στο Παρίσι της δεκαετίας του 1880, το βιβλίο περιγράφει τις ερωτικές ζωές δύο γιατρών και μιας γυναίκας που ένας από τους δύο έχει δημιουργήσει. Περιέχει μερικούς ανίερους γάμους, αλλά σχεδόν καμία διαστροφή. Τίποτα σε αυτές τις σελίδες δεν θα μπορούσε να εκπλήξει τη Μαίρη Σέλευ, τον Λιούις Κάρολ ή τον Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, όπως και τίποτα δεν θα μπορούσε να κάνει ένα αθώο παιδί να κοκκινίσει».

Διαβάστε επίσης

Η Έμμα Στόουν χορεύει δίχως αύριο στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

O Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει κωμωδία με τη «μούσα» του Έμμα Στόουν

Έμμα Στόουν για Λάνθιμο: «Μεγάλο δώρο να δουλέψω ξανά με τον Γιώργο»