ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Guns N’Roses έγραψαν ιστορία: Το μοναδικό ρεκόρ του «November Rain» στο YouTube

Slash και Axl Rose το 1991
Slash και Axl Rose το 1991
Jim Steinfeldt/Michael Ochs Archives/Getty Images

Το «November Rain» των Guns N’Roses είναι το πρώτο ροκ τραγούδι που ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια views στο YouTube.

Οι Guns N’Roses έγραψαν ιστορία, καθώς το November Rain έγινε το πρώτο ροκ τραγούδι που ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια views στο YouTube.

Το November Rain ανέβηκε στην πλατφόρμα στις 25 Δεκεμβρίου του 2009. Το μοναδικό ρεκόρ σημειώθηκε χθες, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και μέχρι την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, το πασίγνωστο κομμάτι των θρυλικών Gun N’Roses έχει αγγίξει τα 2.000.465.001 views στο YouTube.

Το βίντεοκλίπ του τραγουδιού κόστισε 1 εκατομμύριο δολάρια και ήταν το πιο προβεβλημένο μουσικό βίντεο του 20ού αιώνα στο YouTube.

Για την ιστορία, αναφέρουμε πως η πασίγνωστη μπαλάντα εμπεριέχεται στο άλμπουμ Use Your Illusion I που κυκλοφόρησε το 1992. Ο Axl Rose, frontman των Guns N’Roses δούλευε το κομμάτι από το 1983.

Είναι ένα από πιο γνωστά τραγούδια της μπάντας, το μεγαλύτερο τραγούδι που έχει μπει στα Top 10 του Billboard Hot 100, ενώ έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως.

Ο Slash, ο γνωστός κιθαρίστας των Guns N’Roses αναφέρει στην αυτοβιογραφία του πως το συγκρότημα είχε ηχογραφήσει μια εκδοχή 18 λεπτών το 1986.

Μια ανάσα από το ρεκόρ του November Rain, βρίσκεται επίσης το Numb των Linkin Park. Το τραγούδι αυτή τη στιγμή έχει αγγίξει τα 1.937.564.457 views στο YouTube και όπως φαίνεται πολύ σύντομα θα γράψει και αυτό ιστορία, ξεπερνώντας το φράγμα των 2 δισ. προβολών.

Με πληροφορίες από τη wikipedia

Διαβάστε επίσης

«Θα πιω απόψε το φεγγάρι»: Μια απίθανη ροκ διασκευή στα αγγλικά

Χάρις Αλεξίου: Πρώτη φορά σε δίσκο με την Πρωτοψάλτη - Το νέο τους τραγούδι

Οι Depeche Mode παρουσιάζουν το νέο τους τραγούδι

Κλέλια Ρένεση: Η ηθοποιός από τη «Μουρμούρα» παρουσιάζει το νέο της τραγούδι