ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χάρισον Φορντ: Οι απορίες του όταν είδε για πρώτη φορά το κοστούμι του Ιντιάνα Τζόουνς

O Xάρισον Φορντ σε σκηνή από την ταινία του 1981 «Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού»
O Xάρισον Φορντ σε σκηνή από την ταινία του 1981 «Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού»
CBS via Getty Images)

To δερμάτινο μπουφάν και το μαστίγιο του Ιντιάνα Τζόουνς δημιούργησαν πολλές απορίες στον Χάρισον Φορντ, όταν ανέλαβε τον εμβληματικό ρόλο το 1981.

Μπερδεύτηκε από το κοστούμι του Ιντιάνα Τζόουνς ο Χάρισον Φορντ όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τον ρόλο στην ταινία του 1981 «Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού» («Raiders of the Lost Ark») του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Σε συνέντευξη βίντεο που έδωσε για το περιοδικό GQ, αποκάλυψε ότι όταν είδε για πρώτη φορά τα ρούχα για τον χαρακτήρα του Ιντιάνα Τζόουνς, μπερδεύτηκε, καθώς το κοστούμι περιελάμβανε ένα δερμάτινο μπουφάν, ένα μαστίγιο και ένα καπέλο που έδενε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για να μην του φεύγει.

«Μου παρουσιάστηκε ως μια πτυχή του χαρακτήρα στην πρώτη ταινία», είπε ο Φορντ για το κοστούμι του Ιντιάνα Τζόουνς. «Οι ερωτήσεις μου ήταν πολλές. Γιατί φοράω δερμάτινο μπουφάν στη ζούγκλα; Δεν κάνει ζέστη εδώ; Γιατί κουβαλάω ένα μαστίγιο; Τι θα κάνω με ένα μαστίγιο; Θα μαστιγώνω ανθρώπους;».

Η παραγωγή εξήγησε στον Φορντ ότι το κοστούμι, ιδιαίτερα το καπέλο του χαρακτήρα, ήταν «υπενθύμιση μιας εποχής» και «αντανάκλαση ταινιών του παρελθόντος». Ο Φορντ δεν είχε επιχειρήματα εναντίον αυτού και φόρεσε ότι του ζητήθηκε.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Μηχανισμός των Αντικυθήρων, αυτό είναι το μεγάλο μυστικό αιώνων, που ερευνά ο Ιντιάνα Τζόουνς

Ιντιάνα Τζόουνς: Ο Χάρισον Φορντ ευχαριστεί τον Τομ Σέλεκ για το ρόλο

Ιντιάνα Τζόουνς: 15 χρόνια περιμέναμε την τελευταία ταινία - Ο Χάρισον Φορντ εξηγεί το γιατί

Ο Ιντιάνα Τζόουνς κλείνει την καριέρα του με τον Αρχιμήδη και τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων!