εκδηλώσεις ατζέντα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική ατζέντα Newsbomb.gr: Συναυλίες στη φύση και καρχαρίες στην οθόνη

Συνδυάζουμε διακοπές και μουσικά φεστιβάλ μέσα σε καταπράσινα τοπία, κάνουμε μια μικρή εξόρμηση μέχρι το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και απολαμβάνουμε ταινίες κάτω από τα αστέρια. 

Παίρνουμε τα όρη, τα βουνά και ποτάμια για να απολαύσουμε δημοφιλείς και αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες στα μουσικά κατασκηνωτικά φεστιβάλ μέσα στη φύση. Πηγαίνουμε μια βόλτα μέχρι την Επίδαυρο για να δούμε τον Δημήτρη Καταλειφό στον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» και «βουτάμε» σε αχαρτογράφητα νερά της μεγάλης οθόνης για να κυνηγήσουμε... μεγαλόδοντες μαζί με τον μετρ της δράσης, Τζέισον Στέιθαμ.

Μουσική

River Party, Νεστόριο Καστοριάς

River Party

Tο 43ο River Party έχει ξεκινήσει και εμείς ετοιμαζόμαστε να ανηφορίσουμε στο Νεστόριο για να ζήσουμε αξέχαστες φεστιβαλικές εμπειρίες από τις 3 έως τις 6 Αυγούστου. Στη σκηνή του φέτος θα δούμε καλλιτέχνες όπως είναι οι: Νατάσσα Μποφίλιου, Φοίβος Δεληβοριάς, Locomondo, Χατζηφραγκέτα, Έλενα Παπαρίζου, κ.ά.

10ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας

10ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας

Το μουσικό κατασκηνωτικό φεστιβάλ της Ελάτειας μεγαλώνει και φέτος για πρώτη φορά θα διαρκέσει τρεις ολόκληρες μέρες, από τις 4 έως και τις 6 Αυγούστου. Το line up του φετινού φεστιβάλ συμπληρώνουν καλλιτέχνες όπως οι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, κ.ά.

UB40 ft Ali Campbell, Sani Festival

To Σάββατο 5 Αυγούστου, το Sani Festival καλωσορίζει τον Αύγουστο με το μεγαλύτερο πάρτι του καλοκαιριού, καθώς στο λόφο θα ανηφορίσουν οι θρυλικοί UB40 μαζί με τον ιδρυτή, ιστορικό τους τραγουδιστή και frontman Ali Campbell.

Θέατρο

Οιδίπους επί Κολωνώ, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Δημήτρης Καταλειφός
O Δημήτρης Καταλειφός στην πρεμιέρα της παράστασης στους ΔελφούςPatroklos Skafidas


O Δημήτρης Καταλειφός, στην ωριμότερη στιγμή της σπουδαίας του πορείας, ετοιμάζεται για την πρώτη του πρωταγωνιστική εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο σπουδαίος ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο αριστούργημα του Σοφοκλή «Οιδίπους επί Κολωνώ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 4 και 5 Αυγούστου, καθώς και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Σινεμά

Meg 2: Η Τάφρος (Meg 2: The Trench)

O Tζέισον Στέιθαμ (ξανά) αντιμέτωπος με γιγαντιαίους μεγαλόδοντες στο Meg 2: Η Τάφρος. Βουτάμε σε αχαρτογράφητα νερά μαζί με τον Τζέισον Στέιθαμ και τον Γου Τζινγκ και τους ακολουθούμε (εκ του ασφαλούς) τους καθώς ηγούνται μιας παράτολμης αποστολής εξερεύνησης των βαθύτερων σημείων του ωκεανού. Μια καταστρεπτική για την αποστολή τους επιχείρηση εξόρυξης θα προκαλέσει το χάος και θα τους αναγκάσει να αγωνιστούν -άνισα- για την επιβίωσή τους. Σε έναν εφιαλτικό αγώνα ενάντια στον χρόνο, οι ήρωές μας μάχονται γιγαντιαίους μεγαλόδοντες και αδίστακτους ανθρώπινους εχθρούς του περιβάλλοντος και έτσι, θα πρέπει να τρέχουν, να σκέφτονται και να κολυμπούν πιο γρήγορα από τους αμείλικτους θηρευτές τους!

Βιβλίο

Το μουσείο της αθωότητας, Ορχάν Παμούκ (εκδ. Πατάκη)

βιβλίο Ορχάν Παμούκ
Νέα έκδοση με επίμετρο του συγγραφέα

Κωνσταντινούπολη, άνοιξη 1975. Ο Κεµάλ και η Σιµπέλ, παιδιά δύο γνωστών οικογενειών της πόλης, ετοιµάζονται να αρραβωνιαστούν. Όταν όµως ο Κεµάλ συναντά τη Φισούν, µακρινή του ξαδέλφη και πωλήτρια σε µπουτίκ, µαγεύεται. Έκτοτε, φαντάζεται διαρκώς το κοινό του µέλλον µε τη Φισούν – και η ζωή του αλλάζει. Ο παθιασµένος έρωτάς του δηµιουργεί ένα αγεφύρωτο ρήγµα που τον χωρίζει από την αστική τάξη της Κωνσταντινούπολης. Για πολλά χρόνια ο Κεµάλ συλλέγει µε µανία όλα τα πράγµατα που έχει αγγίξει η αγαπηµένη του, ώστε, κοιτάζοντάς τα, να τη νιώθει πάντα κοντά του. Όταν η Φισούν πεθαίνει, µετά από χρόνια, ο Κεµάλ αγοράζει το σπίτι της για να το µετατρέψει σε µουσείο, φόρο τιµής προς εκείνη αλλά και προς τη ζωή που ο ίδιος δεν έζησε. Ένα µουσείο, που θα είναι ταυτόχρονα ο χάρτης µιας κοινωνίας και της καρδιάς του.

Μην χάσετε

Το Park your Cinema συνεχίζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για όλο τον Αύγουστο. Την Παρασκευή 4 Αυγούστου, θα πάρουμε την πετσέτα μας, τον αντικουνουπικό μας και θα απολαύσουμε στο Ξέφωτο το Jurassic Park του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Η προβολή της ταινίας θα γίνει στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.


Διαβάστε επίσης

43ο River Party: Λεωφορεία από 11 μεγάλες πόλεις θα μεταφέρουν τους εκδρομείς

10ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας: To πρόγραμμα των συναυλιών

Tαινίες κάτω από τα αστέρια στο ΚΠΙΣΝ: Το πρόγραμμα για Αύγουστο - Σεπτέμβριο

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ