ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιώργος Τόλιος: Ο ντράμερ του συγκροτήματος Τρύπες έγινε ξανά «Αέρας»

Γιώργος Τόλιος
O Γιώργος Τόλιος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή στα 58 του
YouTube

Ο Γιώργος Τόλιος ήταν ο ντράμερ του ιστορικού συγκροτήματος Τρύπες, έως τη διάλυσή τους.

Θλίψη έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος του ντράμερ Γιώργου Τόλιου, στους φίλους του ελληνικού ροκ και του συγκροτήματος Τρύπες. Ο Τόλιος πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 58 ετών, ενώ υπήρξε ντράμερ του ιστορικού γκρουπ Τρύπες από το 1985 έως τη διάλυσή τους.

Γεννημένος στις 23 Φεβρουαρίου του 1965 ο γνωστός μουσικός ζούσε στη Θεσσαλονίκη μέχρι και το τέλος της ζωής του. O πατέρας του ήταν αρχηγός στη Δόξα Δράμας και ο ίδιος μεγάλωσε στα γήπεδα.

Η καριέρα του ως ντράμερ σε συναυλίες συγκροτημάτων ξεκίνησε το 1984. Εκτός από τις Τρύπες είχε και συμμετοχές ως ντράμερ σε τραγούδια του, επίσης ιστορικού γκρουπ Ξύλινα Σπαθιά όπου έπαιζε κρουστά ο αδερφός του Πάνος ο οποίος σήμερα παίζει με τον Γιάννη Χαρούλη.

Οι συμμετοχές του στα Ξύλινα Σπαθιά ήταν σε κομμάτια όπως Ρίτα, Ξεσσαλονίκη και Αδρεναλίνη. Στις Τρύπες ο Γιώργος συμμετείχε σε όλους τους δίσκους του συγκροτήματος εκτός από τον πρώτο, που κυκλοφόρησε το 1985 με τον τίτλο «Τρύπες» και φυσικά έζησε όλες τις εμβληματικές συναυλιακές στιγμές του, επεισοδιακές και μη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τόλιος είχε εκφράσει σε παλαιότερη συνέντευξή του το παράπονό του για τη διάλυση του συγκροτήματος, μιλώντας μάλιστα με αιχμηρά λόγια εναντίον του Γιάννη Αγγελάκα για την απόφασή του να τερματίσει την πορεία του γκρουπ.

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, ο Τόλιος είχε προσπαθήσει να κάνει μια καινούρια αρχή με διάφορα συγκροτήματα, ξεκινώντας από το μηδέν και συνεργάστηκε επίσης με καλλιτέχνες όπως ο Μπάμπης Στόκας, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Γιάννης Κούτρας, Αντώνης Μιτζέλος, ενώ εργάστηκε αρκετά ως DJ.


Διαβάστε επίσης

Πέθανε ο Γιώργος Τόλιος, ο ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος «Τρύπες»