ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το απίθανο κόλπο του Ντέιβιντ Μπόουι με την εφημερίδα: Πώς προσποιούνταν τον Έλληνα

Ντέιβιντ Μπόουι
Ο Ντέιβιντ Μπόουι κουβαλούσε πάντα μια ελληνική εφημερίδα
Frank Micelotta/ImageDirect

Ο Ντέιβιντ Μπόουι πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2016, δύο ημέρες μετά τα 69α γενέθλιά του και την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ Blackstar, ένα τελευταίο «δώρο» για τους θαυμαστές του.

Ο Ντέιβιντ Μπόουι ήταν ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα, μια πολυσύνθετη περσόνα, ένας πραγματικός δανδής της ροκ, ένας ανατρεπτικός, αντισυμβατικός και αναμφισβήτητα πρωτοποριακός καλλιτέχνης που έχει αφιερώσει το ισχυρό αποτύπωμά του διαχρονιά στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Ταυτόχρονα, υπήρξε ιδιαίτερα ευρηματικός και στην καθημερινότητά του, καταφέρνοντας να ξεγελάει και έτσι να αποφεύγει τους παπαράτσι στις εξόδους του.

Πώς το πετύχαινε όμως αυτό; Με το ευφάνταστο κόλπο της ελληνικής εφημερίδας ανά χείρας!

Ο Γουίλιαμ Μπόιντ, μυθιστοριογράφος και στενός φίλος του Μπόουι, είχε αφηγηθεί στον Guardian ένα περιστατικό από μια συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του 2000:

«Την περίοδο πριν τα 60ά του γενέθλια, τον περίμενα σε ένα πάρτι σε ξενοδοχείο στην Τραϊμπέκα. Την ώρα που έφτανα, είδα τον Μπόουι να κατεβαίνει από ένα ταξί και να πληρώνει τον οδηγό. Τον χαιρετάω και έκπληκτος που τον είδα να χρησιμοποιεί ένα τέτοιο μέσο μεταφοράς τον ρώτησα αν είχε ποτέ προβλήματα στις μετακινήσεις του στην πόλη. Μου απάντησε "Καθόλου" προσθέτοντας πως έμπαινε με ευχαρίστηση σε ταξί και τρένα. "Απλώς κουβαλάω μία από αυτές", είπε και μου έδειξε μία ελληνική εφημερίδα. "Ο κόσμος σκέφτεται: Είναι σίγουρα ο Ντέιβιντ Μπόουι. Όμως, μετά βλέπουν την ελληνική εφημερίδα και σκέφτονται πως δεν μπορεί να είναι παρά κάποιος Έλληνας που του μοιάζει". Ήταν μια λαμπρή ιδέα. Τόση απλή, τόσο αποτελεσματική και ταυτόχρονα τόσο κουλ και γεμάτη στιλ» σχολίαζε ο Μπόιντ στον Guardian για το ταλέντο που είχε ο Μπόουι στις μεταμφιέσεις.

Διαβάστε επίσης

Ουμπέρτο Έκο: Δέκα φράσεις του που μπορεί να μας κάνουν λίγο πιο έξυπνους

Σαν σήμερα το 1967: Οι Doors κυκλοφορούν το πρώτο άλμπουμ τους

Θάνος Μικρούτσικος: Ο λόγος που θύμωσε με την κόρη του και της είπε να αλλάξει το επώνυμό της