ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρώτη εικόνα από την ταινία «Michael»: Ο ανιψιός του Μάικλ Τζάκσον είναι ίδιος ο διάσημος θείος του

Μάικλ Τζάκσον
Το «Michael» αφηγείται τη ζωή και τη θρυλική καριέρα του Μάικλ Τζάκσον
AP

Ο ανιψιός του Μάικλ Τζάκσον, Τζαφάρ θα ενσαρκώσει τον «βασιλιά της ποπ» σε νέα βιογραφική ταινία που θα κυκλοφορήσει το 2025

Ο ανιψιός του Μάικλ Τζάκσον, Τζαφάρ (Jaafar Jackson), θα υποδυθεί τον διάσημο θείο του στη βιογραφική ταινία «Michael» της Lionsgate σε σκηνοθεσία του Αντουάν Φουκουά.

Ο νεαρός μοιράστηκε στα social μια φωτογραφία στην οποία έχει μεταμορφωθεί στον «βασιλιά της ποπ», κάνοντας μια από τις πιο θρυλικές χορευτικές φιγούρες του.

Όπως αναφέρει στη λεζάντα του, τα γυρίσματα της ταινίας ξεκινούν σήμερα 22 Ιανουαρίου. Ο σκηνοθέτης, Αντουάν Φουκουά, έχει δηλώσει για τον νεαρό πρωταγωνιστή: «Εχει μία φυσική ικανότητα να μιμείται τον Μάικλ και απίστευτη χημεία με το φακό».

Σημειώνεται ότι ο Τζαφάρ είναι ο γιος του Τζερμέιν Τζάκσον (Jermaine Jackson), ο οποίος είναι τραγουδιστής, παραγωγός, μέλος των Jackson 5 και αδελφός του Μάικλ.

Ο Τζαφάρ γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας τον Ιούλιο του 1996. Το Deadline σημειώνει ότι από την ηλικία των 12 ετών τραγουδάει και χορεύει. Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Got Me Singing».

Ο ίδιος έχει δηλώσει σε παλαιότερη ανάρτησή του σχετικά με τον πρώτο πρωταγωνιστικό του ρόλο ότι «είναι μεγάλη μου τιμή να ζωντανέψω την ιστορία του θείου μου Μάικλ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lionsgate, η ταινία θα εξιστορήσει όλες τις πτυχές της ζωής του «βασιλιά της ποπ» ο οποίος πέθανε το 2009. Το σενάριο θα έχει την υπογραφή του Τζον Λόγκαν (Μονομάχος και The Aviator), ενώ στην παραγωγή βρίσκονται ο βραβευμένος με Όσκαρ, Γκράχαμ Κινγκ (Bohemian Rhapsody), με τους κληρονόμους του Τζάκσον.

«Γνώρισα τον Τζαφάρ πριν από δύο χρόνια και ενθουσιάστηκα από τον τρόπο που ενσαρκώνει το πνεύμα και την προσωπικότητα του Μάικλ», ανέφερε ο Kινγκ στο Variety σημειώνοντας ότι «είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να αναλάβει αυτόν τον ρόλο».

Η ταινία παρουσιάζει «στο κοινό μια καθηλωτική και ειλικρινή απεικόνιση ενός λαμπρού αλλά πολύπλοκου ανθρώπου που έγινε ο βασιλιάς της ποπ. Καταγράφει τους θριάμβους και τις τραγωδίες του, τους προσωπικούς του αγώνες και την αναμφισβήτητη ιδιοφυΐα του, που αποδεικνύεται από τις πιο εμβληματικές ερμηνείες του. Όπως ποτέ άλλοτε, το κοινό θα ρίξει μια ματιά σε έναν από τους πιο σημαντικούς, πρωτοπόρους καλλιτέχνες που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος», αναφέρει η ανακοίνωση της παραγωγής.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Απριλίου του 2025.

Διαβάστε επίσης

Η βιογραφική ταινία του Μάικλ Τζάκσον βρήκε τον πρωταγωνιστή της και είναι ο ανιψιός του

Μάικλ Τζάκσον: Στα σκαριά ταινία για τη ζωή του «βασιλιά της ποπ»