ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όσκαρ 2024: Τα πρώτα λόγια της Έμα Στόουν για τις 11 υποψηφιότητες του «Poor Things»

Όσκαρ 2024: Τα πρώτα λόγια της Έμα Στόουν για τις 11 υποψηφιότητες του «Poor Things»

«Οι 11 υποψηφιότητες για το Poor Things είναι σαν ένα σουρεαλιστικό όνειρο» είπε η Έμα Στόουν εκφράζοντας τη χαρά της για τις υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2024

Με 11 υποψηφιότητες διαγωνίζεται για τα χρυσά αγαλματίδια το "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου. Η ταινία απέσπασε υποψηφιότητες για τη σκηνοθεσία του Γιώργου Λάνθιμου, για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, τον Μαρκ Ράφαλο (β' ανδρικής ερμηνείας), τα κοστούμια, το μακιγιάζ και τα χτενίσματα, το διασκευασμένο σενάριο του Τόνι ΜακΝαμάρα, τη μουσική, την καλλιτεχνική διεύθυνση, το μοντάζ του Γιώργου Μαυροψαρίδη, τη διεύθυνση φωτογραφίας και ασφαλώς α' γυναικείας ερμηνείας για την Έμα Στόουν.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Έμα Στόουν μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων μίλησε στο Entertainment Weekly και εξέφρασε όσα νιώθει.

«Οι 11 υποψηφιότητες για το Poor Things είναι σαν ένα σουρεαλιστικό όνειρο. Είμαι πολύ ευγνώμων στην Ακαδημία που με συμπεριέλαβε και ως ηθοποιό και ως παραγωγό σε αυτήν την ομάδα εξαιρετικών υποψηφίων και για την αναγνώριση της ταινίας μας σε τόσες πολλές κατηγορίες. Συγχαρητήρια στους Mark, Tony, Robbie, Holly, Blackfish, Nadia & Mark, Jerskin, Shona, James, Szusza, Andrew, Ed και τον καπετάνιο του πλοίου μας, Γιώργο Λάνθιμο για τις υποψηφιότητές τους, καθώς και την Searchlight Pictures και όλα αυτά μπροστά και πίσω από την κάμερα που έδωσε ζωή σε αυτή την ταινία», είπε αρχικά η ηθοποιός.

«Η ομάδα των καλλιτεχνών που συνέβαλαν στο Poor Things τα έδωσε όλα και είμαι για πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία να παίξω την Bella και να δω τον κόσμο μέσα από τα μάτια της. Μου έχει δείξει ότι η ζωή είναι πολύ περισσότερα από ζάχαρη και βία. Και στη Lily, την Carey, τη Sandra και την Annette. Είναι η μεγαλύτερη τιμή να βρίσκομαι στην παρέα σας», πρόσθεσε η Έμα Στόουν.