ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οκτώ χρόνια χωρίς τον Παντελή Παντελίδη - Το προφητικό «Πίνω από εκεί ψηλά για σένα»

Παντελής Παντελίδης
Το νήμα της ζωής του Παντελή Παντελίδη κόπηκε απότομα το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου του 2016
Eurokinissi / Φωτογραφία Αρχείου

Ο Παντελίδης Παντελίδης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις 18 Φεβρουαρίου του 2016

Ήταν λίγο μετά τις 8 το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, όταν ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, παγώνοντας κοινό -θαυμαστές και μη- και καλλιτεχνικό κόσμο.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο 32χρονος καλλιτέχνης ενώ επέστρεφε σπίτι του μετά από διασκέδαση, άγνωστο πώς, έχασε τον έλεγχο του τζιπ που οδηγούσε σε δρόμο κοντά στην λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Ελληνικό. Το πολυτελές αυτοκίνητο ανετράπη και καρφώθηκε με τον ουρανό στις προστατευτικές μπάρες. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που οι μπάρες μπήκαν μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου τραυματίζοντας βαριά τον νεαρό τραγουδιστή. Μαζί του στο αυτοκίνητο βρίσκονταν και δύο νεαρές κοπέλες εκ των οποίων η μία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πυροσβεστική χρειάστηκε περίπου μια ώρα για να απεγκλωβίσει τον Παντελίδη ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης
Το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Παντελής ΠαντελίδηςEurokinissi

Στις 20 Φεβρουαρίου μια λαοθάλασσα κόσμου βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειάς του για να τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Νέα Ιωνία.

Αυτοδημιούργητος και αυτοδίδακτος γνώρισε την επιτυχία πολύ γρήγορα, αναδείχτηκε σε τραγουδοποιό φαινόμενο και λατρεύτηκε από τους θαυμαστές του. Σημειώνεται ότι ο Παντελίδης ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που έγινε πασίγνωστος από το YouTube, μέσω των ερασιτεχνικών βίντεο που ανέβαζε τραγουδώντας τα βιωματικά του κομμάτια.

Τα τραγούδια του έγιναν τεράστιες επιτυχίες, οι δισκογραφικές εταιρείες και τα νυχτερινά κέντρα «σφάζονταν» στην ποδιά του προκειμένου να τον έχουν στην πίστα τους που γινόταν τόπος προσκυνήματος για εκατοντάδες θαυμαστές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 2012, είχε τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» και έγινε διπλά πλατινένιος! Ο Παντελής Παντελίδης γρήγορα έγινε λαϊκό είδωλο, βρέθηκε δίπλα σε μεγάλους και γνωστούς καλλιτέχνες, οι δίσκοι του πουλούσαν σαν τρελοί και τα τραγούδια έγιναν ύμνοι των απανταχού καψούρηδων.

Ο νεαρός τραγουδιστής ζούσε το όνειρο... Ένα όνειρο που σταμάτησε απότομα... αναπάντεχα... τραγικά... νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2016, μία μέρα πριν την πρεμιέρα του στο κέντρο διασκέδασης Teatro, όπου θα εμφανίζονταν μαζί με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη.

Αντώνης Ρέμος: Η άγνωστη ιστορία με το «Πίνω από εκεί ψηλά για σένα»

Πρόσφατα, ο Αντώνης Ρέμος συγκινημένος μοιράστηκε μια άγνωστη ιστορία με τον Παντελή Παντελίδη για το τραγούδι «Πίνω από εκεί ψηλά για σένα» του 2014, που έμελλε να ειναι προφητικό...

«Ταξιδεύουμε με τον Παντελή και με δυο φίλους από τη Θεσσαλονίκη και βάζει και ακούμε τα τραγούδια του. Είχε τότε ένα τραγούδι, το "Πίνω από εκεί ψηλά για σένα". Λέει "το έχω γράψει για έναν φίλο που έπαθε ένα ατύχημα και σκοτώθηκε". Του λέω "αδελφέ θα σου πω κάτι. Αυτό είναι το κομμάτι σου". Και δυστυχώς μετά από χρόνια έγινε το κομμάτι του. Δηλαδή όταν έφυγε ο Παντελής».

Οι στίχοι του τραγουδιού που έγραψε και τραγούδησε ο Παντελής Παντελίδης

Ξύπνησα νωρίς, δίπλα μου κοιμόσουν
Ούτε ξέρω τι ονειρευόσουν
Δε σε φίλησα, δε σε σκέπασα
Να φύγω σαν τον κλέφτη έτρεξα…
Την πόρτα έκλεισα σιγά τ'αμάξι έβαλα μπροστά
Και στην καρδιά μου είπα να χτυπά αθόρυβα
Γκάζι πατάω δυνατά ένα τσιγάρο και φωτιά
Μα να τ'ανάψω κοριτσάκι μου δεν πρόλαβα…

Ξέχνα όσα είπα χτες το βράδυ
Σβήνω ό,τι είπες και για μένα
Λιώμα θα `ρχομαι μες στο σκοτάδι
Πίνω από `κει ψηλά για σένα…

Δε σε φίλησα, δε σε σκέπασα
Να φύγω σαν τον κλέφτη έτρεξα
Την πόρτα έκλεισα σιγά τ' αμάξι έβαλα μπροστά
Και στην καρδιά μου είπα να χτυπά αθόρυβα
Γκάζι πατάω δυνατά ένα τσιγάρο και φωτιά
Μα να τ'ανάψω κοριτσάκι μου δεν πρόλαβα…

Ξέχνα όσα είπα χτες το βράδυ
Σβήνω ό,τι είπες και για μένα
Λιώμα θα 'ρχομαι μες στο σκοτάδι
Πίνω από 'κει ψηλά για σένα…
Δε σε φίλησα, δε σε σκέπασα
Να φύγω σαν τον κλέφτη έτρεξα…



Διαβάστε επίσης

Βασίλης Καρράς: Συγκινεί η μητέρα του Παντελή Παντελίδη - «Να μου τον κάνεις μια αγκαλιά»

Αντώνης Ρέμος: «Ράγισε» για τον Παντελή Παντελίδη στο Fame Story - Η άγνωστη ιστορία που διηγήθηκε

Παντελής Παντελίδης: Σήμερα θα έκλεινε τα 40 - Η ιστορία πίσω από «Τα σχοινιά σου»