ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έμα Στόουν: Σε συζητήσεις για να παίξει στην επόμενη ταινία του Λάνθιμου

Έμα Στόουν και Γιώργος Λάνθιμος
Οι δυο τους συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στην «Ευνοούμενη»
AP

Η «μούσα» του Γιώργου Λάνθιμου δεν γίνεται να λείπει από την επόμενη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη

Η Έμα Στόουν, η οποία μόλις κέρδισε ένα BAFTA για την ερμηνεία της στο «Poor Things» και είναι υποψήφια για Όσκαρ, βρίσκεται σε συζητήσεις για να συνεργαστεί ξανά με τον Γιώργο Λάνθιμο στο ριμέικ της νοτιοκορεατικής κωμωδίας φαντασίας «Save the Green Planet», όπως αναφέρει το Variety.

Η ταινία αναμένεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα το καλοκαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Υόρκη, ενώ βρίσκεται στα σκαριά εδώ και αρκετά χρόνια. Ο Jang Joon-hwan, ο οποίος σκηνοθέτησε την πρωτότυπη Νοτιοκορεάτικη ταινία, είχε προηγουμένως αναλάβει το ριμέικ στην αγγλική γλώσσα, βασισμένο σε σενάριο του Will Tracy (Succession, The Menu).

Μια εκκεντρική μαύρη κωμωδία, η ιστορία του «Save the Green Planet» περιστρέφεται γύρω από έναν απογοητευμένο νεαρό άνδρα που συλλαμβάνει και βασανίζει έναν επιχειρηματία τον οποίο πιστεύει ότι είναι μέρος μιας εισβολής εξωγήινων.

Η «μούσα» του Λάνθιμου, Έμα Στόουν πιθανότατα θα αναλάβει κάποιο δεύτερο ρόλο. Εάν η ηθοποιός καταλήξει σε συμφωνία, θα είναι η έκτη συνεργασία της με τον βραβευμένο Έλληνα σκηνοθέτη.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στο «The Favourite», ενώ μετά το «Poor Things» θα συναντηθούν ξανά στο «Kinds of Kindness» που αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος και μπορεί να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες.

Υπενθυμίζεται ότι το «Poor Things» είναι υποψήφιο για 11 Όσκαρ, μεταξύ άλλων για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και Α’ Γυναικείο Ρόλο.

Διαβάστε επίσης

Μάθαμε την επόμενη ταινία του Λάνθιμου: Θα είναι κορεάτικη ταινία φαντασίας

BAFTA: Η Έμα Στόουν πήρε το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για το Poor Things του Λάνθιμου

Όσκαρ 2024: Με 11 υποψηφιότητες το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου