ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κνωσός: Κλείνει ο δρόμος μπροστά από το Ανάκτορο για να ενταχθεί στην UNESCO

Κνωσός: Κλείνει ο δρόμος μπροστά από το Ανάκτορο για να ενταχθεί στην UNESCO
EUROKINISSI.

Επίκειται επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, το τριήμερο 06 – 08 Μαρτίου στο Ηράκλειο, για την κατάθεση του οριστικού φακέλου των μινωικών ανακτόρων στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

«Κλείνει» οριστικά ο δρόμος μπροστά από το ανάκτορο της Κνωσού και εκτρέπεται η κυκλοφορία από τον παλαιό δρόμο που οδηγεί στις Αρχάνες, προκειμένου να αλλάξει το υπόβαθρο της περιοχής και το αίτημα για σειριακή ένταξη της Κνωσού και άλλων ανακτόρων από την Κρήτη στην UNESCO να μη συναντήσει άλλα προβλήματα, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Αυτό προβλέπει η μελέτη που εκπόνησε η Περιφέρεια Κρήτης συνεπικουρικά στις ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού για την κατάθεση του οριστικού φακέλου υποψηφιότητας στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι την προσεχή εβδομάδα (06 – 08 Μαρτίου) θα επισκεφθεί το Ηράκλειο γι’ αυτόν τον λόγο η Λίνα Μενδώνη και θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την οριστικοποίηση και κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας της Κνωσού και άλλων μινωικών ανακτόρων της Κρήτης για σειριακή εγγραφή.

Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν, όπως η εκτροπή κυκλοφορίας από τον υφιστάμενο δρόμο στον προϋφιστάμενο δυτικότερα, που περνά από το Ενετικό Υδραγωγείο. Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν το 2024, ώστε το 2025, που κλιμάκιο της UNESCO θα επισκεφθεί τον χώρο της Κνωσού, να έχει αλλάξει άρδην η εικόνα της περιοχής, με ριζικές αλλαγές στην κυκλοφορία, τους χώρους στάθμευσης έξω από το ανάκτορο και τις όψεις των καταστημάτων.