ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτή του ελληνικού σινεμά: Οι ελληνικές ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους με 3 ευρώ

Φόνισσα
Και η «Φόνισσα» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, στη λίστα με τις ελληνικές ταινίες που θα μπορούμε να δούμε
Tanweer

H Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 θα μας βρει στο σινεμά, όπου όλες οι ελληνικές ταινίες (περιόδου 2020-23), μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, θα έχουν τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) γιορτάζει το ελληνικό σινεμά στις 26 Μαρτίου 2024. Εκείνη την ημέρα, οι κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας θα προβάλλουν ελληνικές ταινίες των τελευταίων τεσσάρων ετών με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με σκοπό να φέρει το ελληνικό σινεμά σε κάθε πόλη της Ελλάδος όπου υπάρχει ο φυσικός χώρος για την προβολή του, η κινηματογραφική αίθουσα!

Αmbassadors της «Ημέρας Ελληνικού Κινηματογράφου» είναι η Καίτη Γαρμπή και ο Γιάννης Τσορτέκης.

Ταινίες όπως η «Φόνισσα», τα «Μαγνητικά πεδία» ή ο «Καπετάν Μιχάλης» ακόμα πιο πρόσφατα, αποτελούν ενθαρρυντικά μηνύματα μετά πανδημία. Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των εισιτηρίων της περασμένης χρονιάς ήταν 7.883.000, από αυτά τα 590.000 αφορούν ελληνικές ταινίες(8% επί του συνόλου), τα 1.458.500 αμιγώς ευρωπαϊκές ταινίες (συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών, που αποτελούν το 40,5% του ευρωπαϊκού συνόλου) και τα 5.276.000 ταινίες αμερικανικών στούντιο.

Η λίστα με τις ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας. Περιλαμβάνει ταινίες διάρκειας άνω των 70’


Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες όλης της χώρας που συμμετέχουν στην «Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου»

Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου

Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν όλες οι κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας οι οποίες έχουν άδεια λειτουργίας σε ισχύ. Το κόστος της επιδότησης της δράσης ανέρχεται σε 290.000 ευρώ.

Kάθε αίθουσα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ταινίες μεγάλου μήκους, παραγωγής της περιόδου 2020 – 23, ανεξαρτήτως εάν αυτές έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΚΚ, μέσω διανομέων ή παραγωγών, αν η ταινία δεν έχει τύχει διανομής.

Oι πόλεις της Ελλάδας που συμμετέχουν στην Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου

Στη δεξαμενή των ταινιών προστίθενται οι μικρού μήκους ταινίες και τα ντοκιμαντέρ που παρήχθησαν ή ενισχύθηκαν από τα Ειδικά Προγράμματα Covid-19 του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΕΚΚ.

Διαβάστε επίσης

Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου: Οι ελληνικές ταινίες της τελευταίας τετραετίας με 3 ευρώ

Καίτη Γαρμπή - Γιάννης Τσορτέκης: Ambassadors για την Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου