ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λιούις Χάμιλτον: Θα μετανιώνει μια ζωή την πόρτα που έριξε στον Τομ Κρουζ

Τομ Κρουζ και Λιούις Χάμιλτον
Οι δυο καλοί φίλοι, Τομ Κρουζ και Λιούις Χάμιλτον
Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Ο Τομ Κρουζ πρότεινε στον Λιούις Χάμιλτον να παίξει στο «Top Gun: Maverick», αλλά εκείνος αρνήθηκε και είχε λόγο

Ο Βρετανός σταρ της Formula 1 Λιούις Χάμιλτον, παραδέχτηκε ότι «μετάνιωσε» που δεν δέχθηκε την πρόταση του Τομ Κρουζ για ρόλο στην ταινία «Top Gun: Maverick».

Υπενθυμίζεται ότι στην εισπρακτική επιτυχία του 2022, ο Τομ Κρουζ επιστρέφει στο ρόλο του ως σμηναγός Πιτ "Μάβερικ" Μίτσελ, ενώ το ίδιο πρόκειται να κάνει και για τρίτη φορά. Η πρώτη ταινία «Top Gun» κυκλοφόρησε το 1986.

Ο Κρουζ και ο Χάμιλτον είναι φίλοι από το 2014, όταν ο σταρ του κινηματογράφου κάλεσε τον οδηγό της Mercedes στα γυρίσματα της ταινίας του «Edge of Tomorrow».

Το 2018, ο Κρουζ έφερε τον Χάμιλτον σε επαφή με τον σκηνοθέτη του «Top Gun: Maverick» Τζόσεφ Κοσίνσκι, ο οποίος του πρότεινε να υποδυθεί έναν από τους πιλότους της ταινίας. Ο Χάμιλτον αρνήθηκε, καθώς τα γυρίσματα διεξάγονταν την ίδια περίοδο με τους αγώνες της F1.

«Πρώτον, δεν είχα κάνει μάθημα υποκριτικής» αναφέρει ο Χάμιλτον στο περιοδικό GQ. «Και δεν θέλω να είμαι αυτός που θα απογοητεύσει σε αυτή την ταινία. Και μετά δεύτερον, απλά δεν είχα τον χρόνο να αφιερώσω σε αυτό. Θυμάμαι ότι έπρεπε να το πω στον Τζο και στον Τομ – και μου ράγισε την καρδιά» σημειώνει.

«Και μετά το μετάνιωσα, φυσικά, όταν μου έδειξαν την ταινία και είπα: "Θα μπορούσα να ήμουν εγώ!"».

Ο Χάμιλτον κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018, ενώ η ταινία έμεινε στην ιστορία ως η «σωτηρία του κινηματογράφου» μετά την πανδημία της Covid με περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης στο GQ, ο Χάμιλτον εξέφρασε την επιθυμία του να επικεντρωθεί στη δημιουργία ταινιών αφού αποσυρθεί από τους αγώνες.

Διαβάστε επίσης

O Tομ Κρουζ επιστρέφει στο «Top Gun 3» αλλά άγνωστο πότε

Ο Τομ Κρουζ ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει σε ταινία του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιαρίτου

Τομ Κρουζ: Επιστρέφει ως «Πιτ Μάβερικ Μίτσελ» στο Top Gun 3