ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Εύα Σακελλάρη μπορεί να τραγουδήσει από Μάικλ Τζάκσον μέχρι Μοσχολιού

Εύα Σακελλάρη
Η Εύα μάς αποκαλύπτει πού αφιερώνει το νέο της τραγούδι «Need Him»

Η τραγουδοποιός Εύα Σακελλάρη κυκλοφορεί νέο τραγούδι και μιλάει στο Newsbomb.gr λίγο πριν τη συναυλία της στο Faust. 

H ταλαντούχα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, Εύα Σακελλάρη μόλις κυκλοφόρησε το νέο της digital single, με τίτλο «Νeed Ηim», ενώ συγχρόνως ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει ένα ξεχωριστό live στο Faust (11/04).

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή, η ερμηνεύτρια και καθηγήτρια φωνητικής, μας μίλησε για τις επιρροές της, τους καλλιτέχνες που θαυμάζει και εκείνους με τους οποίους θα ήθελε να συνεργαστεί, μάς σύστησε καλύτερα το νέο της τραγούδι και μας αποκάλυψε τα επόμενα σχέδιά της.

Εύα, θα ήθελα να ξεκινήσουμε από το νέο σου single το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ποιο είναι το στίγμα του ηχητικά και πού θα το αφιέρωνες;

Το καινούργιο μου τραγούδι έχει τίτλο «Need Him» και είναι η πρώτη μου συνεργασία με τον MCD στην παραγωγή του. Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με εξαιρετικούς μουσικούς: κιθάρες ο Δημήτρης Πολίτης, τρομπέτα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ενώ τα φωνητικά είναι της Marianna Seas. Το τραγούδι έχει Neo Soul/ R&B ήχο και στυλ, με κάποια jazzy στοιχεία. Αυτό το τραγούδι το εμπνεύστηκα σκεπτόμενη την πατρίδα μου το Μεσολόγγι, αλλά και τον πατέρα μου που το αφιερώνω ως τον πρώτο και παντοτινό έρωτα της ζωής μου.

Ποιες είναι οι επιρροές σου και πού θεωρείς ότι ανήκεις μουσικά;

Οι επιρροές μου είναι πολλές και διαφορετικές, καθώς ακούω και ελληνική και ξένη μουσική. Τα πρότυπά μου είναι πολλά, και σε διάφορα είδη. Από την μία, γνωστοί ξένοι καλλιτέχνες όπως η Whitney Houston, Aretha Franklin, Alicia Keys και πιο νέοι όπως Joss Stone, Yebba, Adele κτλ. Από την άλλη, όσο και να ξαφνιάσει κάποιους, πρότυπά μου είναι επίσης και μεγάλες κυρίες του ελληνικού ρεπερτορίου, όπως οι: Τζένη Βάνου, Βίκυ Μοσχολιού, Μαίρη Λίντα και Μαρινέλλα! Αλλά, αν πρέπει να απαντήσω για τις επιρροές μου όταν γράφω τραγούδια, θα έλεγα πως είμαι επηρεασμένη από την soul και την neo soul μουσική, πάντα με προσθήκες από άλλα είδη όπως disco, pop, funk και λίγο jazz.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα πορείας σου;

Θα έλεγα πως δεν πιστεύω σε μια και μοναδική «μεγάλη» στιγμή, πιστεύω στις πολλές «μικρότερες» στιγμές, οι οποίες όμως τελικά είναι πολύ σημαντικές γιατί είναι η ουσία των όσων κάνουμε. Νιώθω ότι πολύ συχνά πολλοί άνθρωποι (και όχι μόνο εμείς οι καλλιτέχνες) κυνηγάνε τη «μεγάλη» στιγμή και καταλήγουν να μην δίνουν αρκετή σημασία σε αυτά που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση – κοινώς, κοιτάνε συνέχεια τον στόχο και χάνουν την πορεία μέχρι εκεί. Παρ' όλα αυτά, αν έπρεπε να διαλέξω μία στιγμή που θυμάμαι πολύ έντονα, αυτή θα ήταν η μέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο μου τραγούδι. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα που ένιωσα τότε, είναι μια αίσθηση πραγματικά ξεχωριστή.

Εκτός από τραγουδοποιός είσαι και καθηγήτρια φωνητικής. Θέλω να σε ρωτήσω τί είναι αυτό που μαθαίνεις και παίρνεις εσύ από τους μαθητές σου.

Από τους μαθητές παίρνεις ενέργεια, ενθουσιασμό, μεράκι, μαθαίνεις καινούργιες μουσικές και - όσο και να φαίνεται περίεργο – παίρνεις γνώσεις! Συχνά κάποιος μαθητής σου θα κάνει κάτι που δεν το έχεις ξαναδεί ή ξανακούσει και θα κάτσεις να το ψάξεις. Θα το κοιτάξετε/μελετήσετε μαζί με τον μαθητή για να δεις αν είναι κάτι που τον βοηθάει ή όχι, οπότε έτσι θα σου μάθει κάτι ή απλά θα σου δώσει έμπνευση χωρίς να το ξέρει.

Τι σε δυσκολεύει στο χώρο σου ή τι είναι αυτό που εύχεσαι να αλλάξει;

Αυτό που με δυσκολεύει στο χώρο είναι η δυσκολία να προσεγγίσω το κοινό που ενδιαφέρεται για την δική μου μουσική. Μπορεί αυτό να ακούγεται περίεργο, ειδικά αφού τα τελευταία χρόνια με τα social media είναι πιο εύκολο να επικοινωνήσουμε με το κοινό. Και όμως θεωρώ πως είναι πιο δύσκολο, γιατί υπάρχει τεράστιος όγκος πληροφορίας. Ο κόσμος μπερδεύεται και δεν είναι εύκολο να σε βρει και να νιώσει κάποιου είδους σύνδεση. Εκτός αυτού, όλοι έχουν πολύ πιεστικούς ρυθμούς ζωής πλέον και η μουσική είναι κάτι που δεν παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους και στην καθημερινότητά τους.

Αν δεν είχες ασχοληθεί με τη μουσική, τι άλλο θα ήθελες να κάνεις και πιστεύεις ότι θα σου ταίριαζε;

Έχω σπουδάσει και έχω κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλική Φιλολογία, ενώ για χρόνια ήμουν καθηγήτρια Αγγλικών σε όλες σχεδόν τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Τα Αγγλικά μου άρεσαν πάρα πολύ από μικρή και αυτό διάλεξα να ακολουθήσω σαν καριέρα. Μου ταίριαζε μέχρι που αποφάσισα πως θέλω να αφοσιωθώ αποκλειστικά στην μουσική. Έτσι, εκτός από τα τραγούδια, τις παραγωγές και τα music videos, έχω γίνει ιδιοκτήτρια μοντέρνας μουσικής σχολής στο Νέο Ψυχικό στην οποία διδάσκω φωνητική. Και επειδή είμαι πολύ οργανωτική σαν άνθρωπος, πιστεύω ότι θα μου ταίριαζε επίσης κάτι σχετικό με το καλλιτεχνικό ή πολιτιστικό management.

Αν σου ζητούσαν να αυτοπροταθείς σε έναν καλλιτέχνη, ώστε να συνεργαστείς μαζί του δισκογραφικά ή on stage, ποιος θα ήταν αυτός/αυτή;

Θα ήθελα να συνεργαστώ με πάρα πολλούς, αλλά αυτή τη στιγμή, θα διάλεγα τον Bruno Mars! Τον αγαπώ, τον λατρεύω και τον θαυμάζω. Θεωρώ πως είναι ο Michael Jackson της εποχή μας. Ξέρω πως είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά νομίζω του αξίζει. Έχει φρέσκο στυλ, ήχο, έμπνευση και είναι fun! Γενικά όμως θα ήταν μεγάλη μου τιμή να τραγουδήσω τραγούδια γνωστών συνθετών ή να κάνω κάποιο ντουέτο μαζί με κάποιον τραγουδιστή/τραγουδίστρια που θαυμάζω και αγαπώ, είτε Έλληνες είτε ξένους.

Τι θα ακούσουμε στο επερχόμενο live σου στο Faust;

Παίζω στο Faust Bar- Theatre (Αθηναϊδος 12- κοντά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης) την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 21:30. Επειδή έχω αρκετό καιρό να κάνω μια συναυλία ανοικτή στο κοινό, έχω ετοιμάσει ένα special πρόγραμμα από αγαπημένα μου τραγούδια, αλλά και τραγούδια από την προσωπική μου δικογραφία. Θέλω όλοι να χορέψουν και να λικνιστούν σε ρυθμούς pop, soul και funk, οπότε έχω προσθέσει στο πρόγραμμα τραγούδια από Michael Jackson, Bruno Mars, Whitney Houston, Adele και πολλούς άλλους αγαπημένους καλλιτέχνες. Θέλω επίσης ο κόσμος να δει και να ακούσει ακριβώς τον ήχο και τη μπάντα μου, και για αυτόν το λόγο θα έχω full μπάντα με 2 πνευστά - σύνολο 7 μουσικοί on stage! Προσπαθώ το πρόγραμμά μου να περιλαμβάνει τραγούδια χορευτικά αλλά και τραγούδια που σε ταξιδεύουν και σε κάνουν να χάνεσαι στις σκέψεις και το συναίσθημά σου. Μου αρέσει το κοινό να μπαίνει σε έναν δικό του κόσμο και να περνάει καθένας καλά με τον τρόπο που ο ίδιος θέλει και επιθυμεί.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Ήδη γράφω το επόμενο τραγούδι μου πάλι σε συνεργασία με τον MCD σε πιο groovy, funk στυλ και είναι στο πρόγραμμα να συνεργαστούμε και σε άλλο ένα τραγούδι έκπληξη. Επίσης, τον τελευταίο καιρό έχω στρέψει το ενδιαφέρον μου στο εξωτερικό και τις συνεργασίες που θα μπορούσα να κάνω εκεί. Αυτό είναι ένα από τα όνειρά μου, να ανοίξω δηλαδή συναυλία για έναν μεγάλο καλλιτέχνη του εξωτερικού και - γιατί όχι - μια συνεργασία και σε επίπεδο σύνθεσης τραγουδιών.


Διαβάστε επίσης

Σπύρος Γραμμένος: «Η μαμά μου με έμαθε να αγαπάω τις γυναίκες και με έκανε αυτό που είμαι»

Ο viral Νικόλας Φραγκιουδάκης έρχεται στον Σταυρό του Νότου με το «Ανάδρομος Ερμής Reloaded»

Η Τζώρτζια ακούει και στο «Γιωργάρη», κάνει μακάβριες σκέψεις και πάει κόντρα στους φόβους της