ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έρχεται το 5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha

crime scene tape
Κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνονται παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, σεμινάρια, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και κάθε λογής δρώμενα με προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό
Unsplash

Και ο Σκωτσέζος συγγραφέας Ian Rankin στο 5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha επιστρέφει στην Αθήνα για την πέμπτη διοργάνωσή του.

Με την εμπειρία των προηγούμενων επιτυχημένων διοργανώσεων, μας περιμένει με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και συναντήσεις και ένα πρόγραμμα δράσεων που θα συναρπάσει!

Το Φεστιβάλ, η μοναδική διοργάνωση αστυνομικής λογοτεχνίας αυτού του βεληνεκούς που φιλοξενεί η χώρα μας, ξεκίνησε το 2018 με πρωτοβουλία των υπευθύνων του βιβλιοπωλείου Monogram στο Χολαργό και μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε σ’ ένα μεγάλο φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνονται παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, σεμινάρια, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και κάθε λογής δρώμενα με προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος, στη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα συζητηθούν μεγάλα κοινωνικά ζητήματα όπως η θέση της γυναίκες στη σημερινή εποχή, οι γυναικοκτονίες, ο ρατσισμός, η συμπερίληψη, η τεχνητή νοημοσύνη και η ασφάλεια στο διαδίκτυο. Επίσης, φέτος στο Φεστιβάλ θα κυριαρχήσει η ευαισθητοποίηση γύρω από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με μερική ή ολική απώλεια όρασης, καθώς σχεδιάζεται η πλήρης πρόσβασή τους σε όλες τις εκδηλώσεις.

Το 5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha θα ξεκινήσει με ένα Pre Festival Event στο Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης όπου θα παραστεί ο διάσημος Σκωτσέζος συγγραφέας Ian Rankin. Στην συνέχεια, από τις 8 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, θα υπάρχουν καθημερινές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας, μια εκ των οποίων θα είναι η συνάντηση με τον αγαπημένο Ιταλό συγγραφέα Carlo Lucarelli στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στις 15 Μαΐου σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και τις εκδόσεις Διόπτρα.

Η κορύφωση των δράσεων θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Μαΐου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Σε αυτό το τριήμερο καλεσμένοι είναι οι Γάλλοι συγγραφείς Hervé Le Corre και Bernard Minier, καθώς και ένας από τους διασημότερους Τούρκους συγγραφείς της εποχής μας και ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό, ο Ahmet Umit.

Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.