ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ατομικός Πορτολάνος»: Η νέα έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα

«Ατομικός Πορτολάνος»: Η νέα έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα

Επιβλητικοί όγκοι, βάρκες που συνδιαλέγονται με Αιγαιοπελαγίτικα τοπία και παραδοσιακοί κυκλαδίτικοι οικισμοί κυριαρχούν στα έργα ζωγραφικής του πρώην νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.


Η νέα έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα, με τίτλο «Ατομικός Πορτολάνος», θα φιλοξενείται από τις 27 Φεβρουαρίου στην Gallery Titanium.

Μέσα από τα έργα του ο Γιάννης Μίχας χαρτογραφεί το αποτέλεσμα των νέων εικαστικών του αναζητήσεων με πυξίδα την παραδοσιακή σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα, ενώ παράλληλα επιχειρεί ένα εικαστικό διάλογο του φωτός, της διάθλασης και των αντανακλάσεων.

Ο πρώην νομάρχης Πειραιά υπηρετεί τη ζωγραφική τέχνη με πάθος και αφοσίωση εδώ και αρκετά χρόνια. Όντας ναυπηγός στο επάγγελμα, το οποίο άσκησε επί σειρά ετών, είναι δεμένος αναπόσπαστα με τον κόσμο της θάλασσας και των πλοίων, τη φυσική και μεταφυσική τους αύρα. Γι΄ αυτό και τα περισσότερα έργα του πηγάζουν από τη συγκεκριμένη βιωματική του σχέση.

Η Έκθεση θα είναι διαθέσιμη για το κοινό από τις 27 Φεβρουαρίου έως 24 Μαρτίου 2013. Τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 8μ.μ.

Πληροφορίες:

Titanium Yiayiannos Gallery, Βασ. Κωνσταντίνου 44, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.00 - 22.00, Σάββατο-Κυριακή 11.00-15:00
Τηλ: 2107297644 – 2107251063