ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Iyeoka στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις

Η Iyeoka στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις

Η τραγουδίστρια της soul Iyeoka θα εμφανιστεί ζωντανά για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνοντας δυο συναυλίες, σε Gazarte και Mylos Club.

Τη γνωρίσαμε μέσα από το single “Simple Falling” που είναι ήδη ραδιοφωνικό hit σε όλη την χώρα. Η Iyeoka, το κορίτσι με τη βαθιά φωνή, την απαλή βραχνάδα και ένα αξιοσημείωτο ποιητικό ταλέντο έρχεται από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά στην χώρα μας με ένα ενδιαφέρον βιογραφικό. Θα την απολαύσουμε σε δύο live – στην καρδιά του Μαϊου - στις 16/5, στην Αθήνα, στο Gazarte και στις 17/5, στην Θεσσαλονίκη, στο Mylos/Club. Η Iyeoka δεν είναι ένα απλό κορίτσι... Πολυτάλαντη, γοητευτική, με ισχυρές ρίζες στην παράδοση της χώρας της, με χάρισμα σπάνιο να διηγείται ιστορίες που έρχονται κατευθείαν από την καρδιά της.

Είναι μια βραβευμένη σύγχρονη ποιήτρια και ταυτόχρονα μια δραστήρια τραγουδοποιός, με δισκογραφική πορεία που μετράει 4 δίσκους και αξιοσημείωτες συνεργασίες. Το 2010 συμμετείχε ως πολλά υποσχόμενη καλλιτέχνιδα στο παγκόσμιο συνέδριο TED Global στην Οξφόρδη ενώ ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις της συγκαταλέγονται το 2ο βραβείο στον Διαγωνισμού Individual World Poetry Slam Champion και η ιδιότητά της ως πρέσβειρα του Amenawon Foundation, του οργανισμού που φροντίζει για την υποστήριξη και ενίσχυση αδύναμων αγροτικών κοινωνιών σε υποανάπτυκτες χώρες.