ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενθουσίασε Μικρούς και μεγάλους η θεατρική ομάδα του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ

Ενθουσίασε Μικρούς και μεγάλους η θεατρική ομάδα του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ

«ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» στο θέατρο ELIART

Το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ» παρουσίασε στο πλαίσιο του φετινού Athens Bar Theatre Festival, η θεατρική ομάδα του Τομέα Παιδαγωγικών Σπουδών του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ.

Στο κατάμεστο θέατρο ELIART, μικροί και μεγάλοι, καταχειροκρότησαν τις σπουδάστριες του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ, οι οποίες γεμάτες ενθουσιασμό και μπρίο έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, σε μία παιδική παράσταση, που πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα του φετινού Athens Bar Theatre Festival δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στον θεσμό .

Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, τον Σεβάχ τον Θαλασσινό, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα αγαπημένα παραμύθια

Κατά την διάρκεια της παράστασης η σκηνή μετατράπηκε σε ένα καράβι, και όλοι μαζί σαλπάραμε για να γνωρίσουμε τον Κύκλωπα Αρχισαλαχάρ, που όταν τραγουδάει η γη ταρακουνιέται, την Λαριζάντ, την πριγκίπισσα που με την ομορφιά της μπορεί να σε βγάλει από το δρόμο, τη μάγισσα Κιρκίλα που πετάει, τους πειρατές, τη γοργόνα, τους λωτοφάγους και άλλους τόσους ήρωες που θα μας έκαναν να αγαπήσουμε το ταξίδι!

Επτά ηθοποιοί – αφηγητές άλλαζαν συνεχώς ρόλους και αναλάμβαναν να εξιστορήσουν τα πάθη του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του. Οδηγός μας ο Παραμυθάς, ο πιο αγαπημένος φίλος των παιδιών.


Βασικό θέμα του έργου, που πλέον θεωρείται κλασικό, είναι η νοσταλγία για την πατρίδα, καθώς και η θέληση και η επιμονή να κατακτάς τους στόχους σου μένοντας πιστός σ' αυτό που πιστεύεις, ξεπερνώντας κινδύνους και πειρασμούς.

Πρωταγωνιστούν οι σπουδάστριες:

Ειρήνη Αντωνογιαννάκη

Ολυμπία Βαζαίου

Κωνσταντίνα Κόλλια

Μαρία Νίτσου

Χριστίνα Ντουκάι

Ρεγγίνα Ξενιτίδου

Μαρία – Τρισεύγενη Σταματοπούλου

Σταματίνα Στεργιοπούλου

Θεανώ Σκονίδου

Σουσάννα Στρατή

Σκηνοθεσία: Αθηνά Αρσένη

Ροή Ειδήσεων