ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγχαρητήρια επιστολή Π. Παναγιωτόπουλου στον Πέτρο Μάρκαρη

Συγχαρητήρια επιστολή Π. Παναγιωτόπουλου στον Πέτρο Μάρκαρη

Συγχαρητήρια επιστολή, με την ευκαιρία της βράβευσής του με το Μετάλλιο Γκαίτε 2013 για την εξαιρετική προσφορά του στη γερμανική γλώσσα και τις διεθνείς πολιτιστικές σχέσεις, απέστειλε στον βραβευμένο συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.


«Η βράβευσή σας αποτελεί ασφαλώς μια σημαντική προσωπική αναγνώριση. Όμως είναι και μια πολύ καλή είδηση για τον κόσμο του βιβλίου στη χώρα μας και για κάθε Έλληνα», αναφέρει ο υπουργός.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος προς τον καταξιωμένο και πολυβραβευμένο Έλληνα συγγραφέα, γράφει: «Είτε το ταλέντο σας ξετυλίγεται στη θεατρική σκηνή, είτε στην κινηματογραφική οθόνη, είτε στις λογοτεχνικές σελίδες, αναγνωρίζουμε τον ίδιο πάντα γλαφυρό αφηγητή των ανθρωπίνων σχέσεων και των κοινωνικών συνθηκών που τις επηρεάζουν, τον ακριβή ανατόμο της ελληνικής περιπέτειας και των αιτίων που την προκάλεσαν».

Και συνεχίζει: «Το έργο αλλά και ο δημόσιος λόγος σας καταγράφουν την εξέλιξη του ελληνικού ψυχισμού στους ταραγμένους καιρούς μας, τις ευθύνες που εντοπίζετε εδώ αλλά και στο διεθνές μας περιβάλλον και παράλληλα την πίστη στην ανθρώπινη δημιουργικότητα και την απροκατάληπτη επικοινωνία των λαών»,

Η επιστολή του υπουργού καταλήγει: «Στις σελίδες σας διαγράφεται η κοινωνική και πολιτική προσδοκία μιας άλλης Ελλάδας, που απηχεί το αίτημα κάθε πολίτη και αποτελεί πρόταγμα ευθύνης για κάθε πολιτικό. Αυτός ακριβώς ο τολμηρός, ουσιαστικά προοδευτικός λόγος, είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της αγωνιζόμενης χώρας μας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Γερμανία, την οποία τόσο καλά γνωρίζετε. Σας ευχαριστούμε γι' αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Με το «Μετάλλιο Γκαίτε 2013» βραβεύθηκε ο Π. Μάρκαρης