ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αντικείμενα του Κένεντι σε δημοπρασία

Αντικείμενα του Κένεντι σε δημοπρασία

Αντικείμενα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι που είχε στον Λευκό Οίκο βγήκαν σε δημοπρασία.

Η κουνιστή πολυθρόνα που είχε ο πρόεδρος στον Λευκό Οίκο και στην οποία περνούσε πολλές ώρες λόγω του χρόνιου προβλήματος υγείας που είχε, καθώς και δύο σημαίες που ήταν στο Οβάλ γραφείο, αγοράστηκαν σε δημοπρασία από έναν συλλέκτη έναντι του ποσού των 500.000 δολαρίων ανακοίνωσε την Κυριακή ο οίκος δημοπρασιών Heritage στη Νέα Υόρκη.

Οι δύο σημαίες -μια των Ηνωμένων Πολιτειών και μια με το προεδρικό έμβλημα - δημοπρατήθηκαν έναντι 425.000 δολαρίων τέσσερις φορές περισσότερο από την αρχική εκτίμηση. Η κουνιστή καρέκλα δημοπρατήθηκε για 87.500 δολάρια, από τιμή εκκίνησης περίπου 50.000 δολαρίων. Ήταν μέρος των συνολικά εκατό αναμνηστικών αντικειμένων του JFK που δημοπρατήθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο Ντάλας, στην 50ή επέτειο της δολοφονίας του 35ου προέδρου των ΗΠΑ σε αυτή την πόλη.

Αυτά τα ιστορικά αντικείμενα ήταν στην κατοχή του Ουίλιαμ Ρούμποϊ, ενός εθελοντή της προεκλογικής εκστρατείας του Κένεντι το 1960 και ο οποίος εδώ και 50 χρόνια έχει συλλέξει τις «μνήμες» του δολοφονημένου προέδρου. Οι σημαίες και η καρέκλα αγοράστηκαν από έναν συλλέκτη στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες που «θεωρεί ότι θα πρέπει να παραμείνουν μαζί» σχολίασε ο διευθυντής πωλήσεων Ιστορικής Κληρονομιάς Τόμ Σλάτερ.ς.