ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ελληνοκύπριος που παίζει στη ταινία του Κλούνεϊ «The Monuments Men»

Ο Ελληνοκύπριος που παίζει στη ταινία του Κλούνεϊ «The Monuments Men»

Ενας Ελληνοκύπριος ηθοποιός συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ανερχόμενους Βρετανούς ηθοποιούς.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Λεονίδα, με ρίζες Κυπριακές, που έχει καταφέρει να συμπεριληφθεί στη λίστα του έγκυρου κινηματογραφικού περιοδικού Screen International, με τους «Σταρ του αύριο». Ο ηθοποιός έχει λάβει θετικότατες κριτικές με τη συμμετοχή του στην ταινία, «The Momuments Men», με τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο 26χρονος, Δημήτρης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη (μικρή) οθόνη, σ' ένα επεισόδιο του «Casualty» κι αυτό γρήγορα τον οδήγησε σε μόνιμο ρόλο στη σειρά του BBC, «Grange Hill», όπου υποδύθηκε τον Τζος για τέσσερα χρόνια, από το 2001 ως το 2004. Η τηλεοπτική του διαδρομή πέρασε κι από το «The Bill», το «Doctor Who» και τον «Sinbad». Στο σινεμά έπαιξε για πρώτη φορά στο «Tormented» του Τζον Ράιτ, δίπλα στο Αλεξ Πέτιφερ, ενώ υποδύθηκε και τον... Λεωνίδα, στο «Centurion» του Νιλ Μάρσαλ.

DIMITRIS1

Φέτος ο Δημήτρης Λεωνίδας παρουσιάζει την πιο «ενήλικη» ερμηνεία του, μια και κρατά έναν, απ' ό,τι φαίνεται, αξιοπρόσεκτο ρόλο στο «The Monuments Men», τη νέα σκηνοθετική δουλειά του Τζορτζ Κλούνεϊ, όπου θα συμμετέχει μαζί με τον Ματ Ντέιμον, την Κέιτ Μπλάνσετ, τον Ζαν Ντιζαρντέν, τον Μπιλ Μάρεϊ και τον Τζον Γκούντμαν, σε μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της επόμενης χρονιάς. Το περιοδικό «Screen» σημείωσε πως αυτός ο ρόλος θα είναι το διαβατήριο του Δημήτρη Λεονίδα για μια σημαντική καριέρα. Ο Δημήτρης, έχει περάσει πέντε μήνες στη Γερμανία και στη Βρετανία γυρίζοντας την ταινία η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Υποδύεται το ρόλο ενός Γερμανοεβραίου ο οποίος αναγκάζεται να μεταβεί στην Αμερική όπου θα βοηθήσει ακαδημαϊκούς και γνώστες έργων τέχνης να εντοπίσουν πολιτιστικούς θησαυρούς.

Πηγη ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ