ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λαγκαδάς: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Λαγκαδάς: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Aφιερωμένη σε ποιητές της Θεσσαλονίκης και του Λαγκαδά ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης του δήμου Λαγκαδά, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Ποίησης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι θεατρικές ομάδες του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Κρυονερίου και του δήμου Λαγκαδά, η χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού “Μυγδονία” ενώ στα τραγούδια που ακούστηκαν συμμετείχε ο μαέστρος κ. Γιαννακάκης, η γνωστή τραγουδίστρια Ιοροντίνα, ενώ τους συνόδεψαν στο μπουζούκι ο κ. Καραβίτης και στην κιθάρα ο κ. Αβέστας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Μιχαηλίδης, ο οποίος έκανε μία ανάλυση της δουλειάς πέντε από τους μεγαλύτερους ποιητές της Θεσ/νίκης. Ακολούθησε η απαγγελία ποιημάτων και τραγουδιών τους από την χορωδία και του κ. Γιαννακάκη. Παράλληλα, γινόταν προβολή εικόνων από την ζωή και την δράση τους.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε το έργο των Λαγκαδιανών ποιητών κ. κ. Κ. Σοφιανίδη, Δ. Χορόσκελη, Τ. Τσομπάνη και Στ. Αβέστα. Ακούστηκαν ποιήματά τους, ενώ τραγούδησε στοίχους τραγουδιών τους η Ιροντίνα.

Τα συγχαρητήρια μοιράστηκαν στην πρόεδρο του Π.Μ. Συλλόγου Κρυονερίου κα. Παλατιανά, στον κ. Τσομπάνη και την χορωδία του συλλόγου, στην δικιά μας τραγουδίστρια Ιροντίνα και στον κ. Μιχαηλίδη για την θεατρική ομάδα του δήμου και την οργάνωση της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος κ. Αϊβαζίδης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λαγκαδά κ. Μοσχίδης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ κ. Σεπιάδης, πρόεδροι των πολιτιστικών φορέων της περιοχής και πολλοί φιλότεχνοι.\

Διαβάστε επίσης:

Μικρό ανθολόγιο ερωτικής ποίησης για τον μεγάλο έρωτα