ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

186 χρόνια ελληνορωσικές διπλωματικές σχέσεις

186 χρόνια ελληνορωσικές διπλωματικές σχέσεις

Την Δευτέρα 31-03 στην αίθουσα «Μαρία Κάλας» του Ελληνικού εθνικού θεάτρου όπερας πραγματοποιήθηκε μια λαμπρή συναυλία για τα 186 χρόνια ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων.

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσίας και της Αντιπροσωπείας Ροσσοτρουντνίτσεστβο στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε εορταστική συναυλία, αφιερωμένη στην 186η επέτειο της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, και επίσης την εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια στο αξίωμα του πρώτου Κυβερνήτη της ανεξάρτητης Ελλάδος.

Στον όμορφο χώρο του Θεάτρου Ολύμπια της Λυρικής Σκηνής, το απόγευμα της Δευτέρας όσοι τυχεροί παρευρέθηκαν στην συναυλία άκουσαν εκπληκτικές ελληνικές και ρώσικες μελωδίες ερμηνευμένες από πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συναυλία, τους παρευρισκόμενους χαιρέτησε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Ροσσοτρουντνίτσεστβο στην Ελλάδα Πιότρ Κούπρικοφ, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία αυτής της ημερομηνίας στην ιστορία των ρωσο-ελληνικών διμερών σχέσεων. Ο Π.Κούπρικοφ επίσης σημείωσε ότι η εορταστική συναυλία μπορεί να θεωρηθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Ρωσίας και Ελλάδος προς το «κοινό έτος», που έχει προγραμματιστεί για το 2016.

Στην συναυλία έλαβαν μέρος η Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Ένωσης της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας»΄, οι πολύ γνωστοί στην Ελλάδα σολίστ Ελένα Ουσμάνοβα-Παπαδοπούλου (σοπράνο), ο Δημήτρης Σιγαλός (τενόρος) και ο Σταμάτης Μπερής (τενόρος), οι οποίοι ερμήνευσαν υπέροχα κομμάτια της μουσικής κουλτούρας των δύο χωρών. Το κοινό δεν σταματούσε να χειροκροτά τους ερμηνευτές και να σιγοτραγουδά μαζί τους τα γνωστά κομμάτια.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν τα έργα του Ι.Ντουναέβσκιι, αποσπάσματα από το μπαλέτο του Π.Η.Τσαικόβσκι "Λίμνη των κύκνων", το τραγούδι "Το βάλς της Σεβαστούπολης" του Κ.Λιστόφ.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ολοκλήρωσαν τα έργα του παγκόσμια γνωστού έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζηδάκη.

Η εορταστική συναυλία, αφιερωμένη στην 186η επέτειο της εγκαθίδρυσης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας έγινε δεκτή από το κοινό με μεγάλο ενθουσιασμό.

Ο Πρόεδρος του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου κ. Πέτρος Κούπρικοβ μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr, ανέφερε ότι αυτή η συναυλία ήταν απλά το πρώτο βήμα!