ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κρήτη: Φοιτητές της Γερμανίας στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου

Κρήτη: Φοιτητές της Γερμανίας στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου

Μελετούν τον αρχαίο πολιτισμό της Κρήτης και έμειναν έκπληκτοι από την σπουδαιότητα των ευρημάτων που εκτίθενται στο μουσείο.

Τους μαθητές της 2ης τάξης του δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας υποδέχτηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, στο χώρο της Αρχαιολογικής Συλλογής Μαλεβιζίου.

Τα μικρά παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τους μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς της Συλλογής Μεταξά και των άλλων σημείων του δήμου Μαλεβιζίου που φιλοξενούνται στο μουσείο, άκουσαν με απλά λόγια από το δήμαρχο τη σπουδαιότητα ύπαρξής του για το Γάζι και το Μαλεβίζι γενικότερα, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν και τα δικά τους σχόλια και παρατηρήσεις. Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης συνεχάρη τους δασκάλους για την πρωτοβουλία τους αυτή, μια πρωτοβουλία που γίνεται από αρκετούς εκπαιδευτικούς σχολείων της Κρήτης και που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίζουν την πλούσια ιστορία του τόπου.

Λίγο νωρίτερα, την σπουδαία Αρχαιολογική Συλλογή είχαν επισκεφτεί φοιτητές του τμήματος αρχαιολογίας του Γερμανικού Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, οι οποίοι μελετούν τον αρχαίο πολιτισμό της Κρήτης και έμειναν έκπληκτοι από την σπουδαιότητα των ευρημάτων που εκτίθενται στο μουσείο, ειδικά δε από αυτά της περίφημης Συλλογής Μεταξά. Μιας συλλογής που δώρισε ο αείμνηστος Νικόλαος Μεταξάς, για αυτόν ακριβός τον σκοπό, να εκτεθούν στο Γάζι και να μπορεί να τα θαυμάσει όλος ο κόσμος!

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκθεση στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ»