ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια νέα σελίδα ανοίγει στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Αυστραλία

Μια νέα σελίδα ανοίγει στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Αυστραλία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του νέου σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης για παιδιά που έχουν την Ελληνική ως μητρική τους γλώσσα.

Πολλοί γονείς που εγκατέλειψαν την Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, εμπιστεύτηκαν την ελληνομάθεια των παιδιών τους στο νέο σχολείο της Κοινότητας. Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές εκφράζουν ικανοποίηση για το σχολείο, ενώ ο αυξανόμενος αριθµός των εγγραφών αποτελεί μια ακόμα ένδειξη για την επιτυχημένη λειτουργία του.

«Με αφορµή τον µεγάλο αριθµό Ελλήνων που έχουν φτάσει πρόσφατα στην Αυστραλία, η Κοινότητα ξεκίνησε φέτος µια νέα προσπάθεια στο χώρο της ελληνοµάθειας, δηµιουργώντας ένα νέο σχολείο διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, που απευθύνεται σε µαθητές που έχουν τα ελληνικά σαν µητρική γλώσσα,» λέει η συντονίστρια του νέου σχολείου κ. Μαρία Μπακαλίδου.

Στόχος του σχολείου είναι να διατηρήσουν τα παιδιά το υψηλό επίπεδο ελληνοµάθειας που ήδη έχουν και να το διευρύνουν. «Για το λόγο αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραµµα είναι βασισμένο στα βιβλία της γλώσσας που διδάσκονται στα ηµερήσια σχολεία της Ελλάδας,» προσθέτει η κ. Μπακαλίδου. «Οι µαθητές, καθώς έχουν έρθει από την Ελλάδα, είναι εξοικειωµένοι µε τη δοµή των βιβλίων αυτών και µπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους.»

Τη σημασία του νέου σχολείου επισημαίνει και ο διευθυντής των σχολείων της Κοινότητας κ. Μάνος Τζιμπραγός, λέγοντας πως το σχολείο καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες ενός μεγάλου αριθμού μαθητών που έχουν την Ελληνική ως μητρική τους γλώσσα.

«Η επιτυχία του νέου εγχειρήματος έγκειται στο ότι έρχεται να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών που έχουν πρόσφατα έρθει από την Ελλάδα και χρησιμοποιούν την Ελληνική ως πρώτη γλώσσα,» είπε. «Επιπλέον, το σχολείο μας αυτό αποτελεί κατά κάποιο τρόπο ένα μέσο σύνδεσης με το πρότερο σχολικό και μαθησιακό περιβάλλον της Ελλάδας και ομαλής μετάβασης και προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα.»