ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κρήτη: Συναυλία αφιερωμένη στον Μανώλη Ρασούλη

Κρήτη: Συναυλία αφιερωμένη στον Μανώλη Ρασούλη

Κρητικοί μουσικοί ενώνονται την Πέμπτη 31 Ιουλίου στο Θέατρο των Αγρών για να τραγουδήσουν αξέχαστες δημιουργίες του Μανώλη Ρασούλη σε μια συναυλία που έχει επιμεληθεί και ενορχηστρώσει ο Γιάννης Κιαγιαδάκης.

Τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος με δεκάδες τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, ο Μανώλης Ρασούλης έχει χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος στιχουργός των τελευταίων ετών. Εμβληματικά τραγούδια του έχουν τραγουδηθεί από τις σημαντικότερες φωνές μας. Ο δίσκος «Η εκδίκηση της γυφτιάς» που έφτιαξε με τον Νίκο Ξυδάκη και τον Νίκο Παπάζογλου άλλαξε την πορεία του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα για πάντα!

Γνωστός για τις ανεξάρτητες ιδέες του, γεφύρωσε το πιο αυθεντικό, βαθύ και λαϊκό στοιχείο του Έλληνα με τα πιο υγιή οικουμενικά ρεύματα, πυροδοτώντας με αυτό τον τρόπο μια ιδεολογική επανάσταση, που ήταν σαφής μέσα από τους στίχους και τα τραγούδια του και μέσα από τα βιβλία του. Αυτός ήταν ο Μανώλης Ρασούλης μαζί με τα αμέτρητα τραγούδια του!

Στη συναυλία με τον τίτλο «Πότε Βούδας πότε Κούδας» στο Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι θ’ ακουστούν πολύ αγαπημένα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη σε δικούς του στίχους, τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος, αλλά και μεγάλες φωνές, σηματοδοτώντας το ελληνικό τραγούδι.

Παίζουν και τραγουδούν: Αρμός, Τραγούδι ,Μαρία Φασουλάκη, τραγούδι, Γιάννης Παξιμαδάκης, τραγούδι - μπουζούκι , Σωτήρης Αλεξάκης, τραγούδι κιθάρα, Μανώλης Κανακάκης, τραγούδι - ακορντεόν – κανονάκι, Άννα Παντελιδάκη, τραγούδι, Κώστας Παντερμαράκης, κόντρα μπάσο, Ισίδωρος Παπαδάκης, ηλεκτρική κιθάρα - τσέλο – πιάνο και Μιχάλης Σπυριδάκης, βιολί. Επιμέλεια και ενορχήστρωση Γιάννης Κιαγιαδάκης.

Μια γιορτή αφιερωμένη στον κρητικό δημιουργό Μανώλη Ρασούλη την Πέμπτη 31 Ιουλίου στο Θέατρο των Αγρών.

Πηγή: flashnews.gr

Ρoή Ειδήσεων