ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σερβία: Ανοίγει η αυλαία του φημισμένου φεστιβάλ χάλκινων πνευστών στην πόλη Γκούτσα

Σερβία: Ανοίγει η αυλαία του φημισμένου φεστιβάλ χάλκινων πνευστών στην πόλη Γκούτσα

Με "οικοδεσπότη" της φετινής διοργάνωσης τον συγγραφέα Ράντομιρ Άντριτς ανοίγει σήμερα η αυλαία του φημισμένου φεστιβάλ χάλκινων πνευστών στην πόλη Γκούτσα της Σερβίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του φεστιβάλ, μια γυναίκα, η Ντανιέλα Βεσελίνοβιτς, θα λάβει μέρος στο διαγωνιστικό μέρος και θα εμφανιστεί την Κυριακή με μια μπάντα από τη δυτική Σερβία.

Μάλιστα, στα προκριματικά του διαγωνισμού, που διεξήχθησαν στο όρος Ζλάτιμπορ, οι κριτές ανακήρυξαν την 24χρονη Ντανιέλα ως την καλύτερη τρομπετίστρια.

"Είμαι πολύ χαρούμενη που φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε πλάι σε ορισμένους από τους πλέον διάσημους Σέρβους δεξιοτέχνες των χάλκινων πνευστών" δήλωσε η νεαρή στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Το φεστιβάλ χάλκινων πνευστών της Γκούτσα προάγει τη Σερβία διεθνώς, δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Μλάντομιρ Σρετένοβιτς.

Υπογράμμισε δε ότι όλες οι προετοιμασίες για την υποδοχή των συμμετεχόντων και των επισκεπτών που αναμένεται να κατακλύσουν για μια ακόμη χρονιά το γραφικό αυτό ορεινό χωριό της Σερβίας έχουν ολοκληρωθεί.

Από σήμερα έως και τις 10 Αυγούστου, οι δρόμοι της Γκούτσα θα "πλημμυρίσουν" μουσική, γλέντι και χορό.

Η Γκούτσα αποτελεί από το 1961, οπότε πραγματοποιήθηκε η πρώτη διοργάνωση, "πρωτεύουσα της τρομπέτας" στη Σερβία και έχει καταφέρει να βάλει το φεστιβάλ της στον χάρτη με τα πιο δημοφιλή μουσικά γεγονότα του πλανήτη. Μάλιστα, το National Geographic έχει συμπεριλάβει το φεστιβάλ χάλκινων πνευστών της Γκούτσα στις δέκα πλέον σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις του κόσμου.

Διαβάστε επίσης:
Escape...στην Ικαρία: Διήμερο φεστιβάλ σε ικαριώτικους ρυθμούς

Τα 5+1 καλύτερα βιβλία για την παραλία που θα σου αλλάξουν τη ζωή