ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δεύτερη μέρα για το Φεστιβάλ Δουργουτίου στο κέντρο της πόλης

Δεύτερη μέρα για το Φεστιβάλ Δουργουτίου στο κέντρο της πόλης

Το Δουργούτι μοιάζει με νησί άγονης γραμμής κοντά στο κέντρο της Αθήνας,που έχει την δική του ιστορία, κοινωνία, πολεοδομία, ρυθμό, χρώμα, ησυχία σε σχέση με τη γύρω πολύβουη «ακτογραμμή»: Τραμ, λεωφόρος Λαγουμιτζή και η όλο και πιο κοσμοπολίτικη λεωφόρος Συγγρού.

Το Δουργούτι ήταν μία προσφυγική παραγκούπολη και το σκηνικό όπου γυρίστηκε η ταινία «Μαγική Πόλις» του Ν. Κούνδουρου. Αρχιτεκτονικά εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια σε ένα ευρύχωρο λαβύρινθο με κυρίαρχη και σήμερα την έννοια της μετακίνησης και έντονο το μεταναστευτικό στοιχείο.
Το Dourgouti Island Hotel είναι ένας τόπος/τρόπος ανατροπής του απρόσωπου της πόλης. Μας εμπνέει ο ευρύς δημόσιος χώρος και η έντονη παράδοση γειτονιάς της περιοχής. Από τον Αύγουστο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015, μέσα από 12 δράσεις μαζί με περισσότερες από 50 ομάδες και ανθρώπους γνωρίζουμε και χαρτογραφούμε τον τόπο σαν ένα νησί στο οποίο όλοι θα θέλαμε να αποβιβαστούμε.

Γιορτάζουμε | Το Φεστιβάλ Δουργουτίου έλαβε χώρα εχθές και σήμερα 28 Σεπτεμβρίου στις κεντρικές πλατείες Δουργουτίου, ακριβώς πίσω από το Intercontinental (πλατεία Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων, πλατεία Μπλόκου Δουργουτίου και στο διπλανό πλατεάκι του κέντρου εθελοντών). Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν πάνω από 50 φορείς και κάτοικοι όλων των ηλικιών που εμπνέονται από το χτες και το σήμερα της γειτονιάς.

Περιλαμβάνει εκθεσιακό σκέλος σε άδεια καταστήματα του Δήμου, παραστάσεις, ιστορικές βόλτες, βόλτες χαρτογράφησης, παρουσιάσεις, μουσική.

Αμφίπολη: Ο μισός λόφος δεν έχει ερευνηθεί ακόμα