ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία Πιάνο της Σβετλάνα Καρπούνκινα

Συναυλία Πιάνο της Σβετλάνα Καρπούνκινα

Στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο & Ωδείο ATHENAEUM στις 26 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε μουσική βραδιά - Ρεσιτάλ Πιάνου της Σβετλάνα Καρπούνκινα, διπλωματούχου του Κρατικού Ωδείου της Μόσχας "Π.Ι.Τσαϊκόφσκι", Νικήτριας των Διεθνών Διαγωνισμών.

Στη συναυλία βρέθηκαν πολλοί μαθητές της πιανίστριας και άνθρωποι όλων των ηλικιών – λάτρεις κλασσικής μουσικής.
Στο πλήθος των θεατών ήταν και ο επικεφαλής της «Ροσσοτρούντνιτσεστβο» και Πολιτιστικού Κέντρου Ρωσίας στην Ελλάδα κύριος Κούπρικοβ μαζί με την σύζυγο του και σκηνοθέτης Παναγιώτης Ραππας μαζί με την οικογένεια του.

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιαστήκαν έργα των γνωστών συνθέτων.
Η Σβετλάνα Καρπούνκινα γεννήθηκε στο Τατζικιστάν (πρώιν Σοβετική Δημοκρατία). Έλαβε εξαιρετική μουσική παιδία στο Κρατικό Ωδείο της Μόσχας "Π.Ι.Τσαϊκόφσκι" με καθηγητή τον Victor Merzhanov.
Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Γερμανία με τον Wolfgang Manz και τον Arbo Valdma (Konzertexamen - Diplom), ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα στη Μουσική Ακαδημία της Βασιλείας με τον Rudolf Buchbinder αποκτώντας το "Solisten Diplom" με άριστα και διάκριση.

¨Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς (Ρώμη 1996, ΕΝΝΑ 1998, Αμβούργο 1999, Μαδρίτη 2001, Ντόρτμουντ 2003 - Διαγωνισμός Schubert, Σίδνεϋ 2000, Κλήβελαντ 2001, Joplin 2002, Aquaviva delle Fonte 2012).

Ήταν υπότροφος των "DAAD", "Masefield - Stipendium", "Geza Anda Stifftung" και "Schloss - Solitude Academie Grant ".

Από 2013 η Σβετλάνα Καρπούνκινα είναι καθηγήτρια πιάνου στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ & ΩΔΕΙΟ ATHENAEUM.

Διαβάστε επίσης
«Γλυκύ μου έαρ»: Αρχισαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Παπακαλιάτη (βίντεο)